Název:
Balíci materiály a balíci technika používána v potravinářství
Autoři:
Konečný, Petr Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce s názvem Balící materiály a balící technika používaná v potravinářství se věnuje nejčastěji používaným obalovým materiálům, jejich vlastnostem a použitím. Dále se zabývá obalovými technologiemi, které jsou v potravinářství využívány, a také stroji, jenž s touto problematikou souvisí. Práce se věnuje jednotlivým obalovým materiálům, jejich složením, výrobou, kladným i záporným vlastnostem. V další části uvádí popis balící techniky používané u potravin, pro jaké potraviny jsou dané techniky vhodné, a jaké balící materiály jsou u nich používány. V poslední části práce jsou uvedeny legislativní požadavky spojené s problematikou balících materiálů.This bachelors thesis, named Packaging materials and packaging technique used in the food industry is dedicated to the most commonly used packaging materials, their properties and use. It also deals with packaging technologies, that are used in food industry, as well as machines which are related to this problem. Thesis focuses on the individual packaging materials, their composition, manufacture, both positive and negative qualities. The next section gives a detailed description of the techniques used for packing food, for which foods are the techniques appropriate and which packing materials are used with them. In the last part of thesis are shown the legislative requirements associated with the issue of packaging materials.
Klíčová slova:
legislativa obalů; obalová technika; obaly; potravinářství