Original title:
Uvedení nové instantní kávy Nescafé AZERA na český a slovenský trh
Translated title:
Launch of the new soluble coffee NESCAFÉ AZERA on Czech and Slovak market
Authors:
Hort, Jakub ; Vávra, Oldřich (advisor) ; Volfíková, Julie (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2017
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Přesycenost trhu je fenomén, se kterým se potýká každá FMCG společnost. Na trh přichází stále nové produkty, které lákají na nové nebo vylepšené vlastnosti a zákazník má na výběr z široké škály výrobků v téměř každé kategorii. Zástupci značek, brand manažeři, se tak musí stále více soustředit na marketingovou komunikaci a snažit se odlišit svou značku od konkurence. V teoretické části diplomové práce se orientuji na klíčové pojmy spojené s marketingem a představím marketingový a komunikační mix. V praktické části se nejprve zaměřím na trh rozpustné kávy, jeho složení a trendy, které ho ovlivňují v posledních letech. Poté představím marketingový mix nové rozpustné kávy NESCAFÉ AZERA, který na závěr zhodnotím a navrhnu případné změny do budoucna. Poslední částí práce je vlastní kvantitativní výzkum, jehož cílem je zjistit, zda se se tato nová rozpustná káva dostala do povědomí zákazníků a komunikační kampaň byla efektivní.Oversupply is a phenomenon faced by each FMCG company. There are new products entering the market every day, attracting consumers by new or improved features and the customer has a choice from a wide variety of products in almost every category. Therefore brand managers must increasingly focus on marketing communications and try to differentiate their brand from the competition. The theoretical part of the thesis will focus on the key concepts associated with marketing and introduce marketing and communication mix. In the practical part at first I focus on the market of instant coffee, its composition and trends that affect it in recent years. Then I will introduce marketing mix of new instant coffee Nescafe AZERA. Afterwards I will evaluate it and suggest possible changes in the future. The last part of the thesis is my own quantitative research that aims to determine whether this new instant coffee fell into customer awareness and communication campaign was effective.
Keywords:
communication mix; marketing communication; marketing mix; NESCAFÉ AZERA; soluble coffee; komunikační mix; marketingová komunikace; marketingový mix; NESCAFÉ AZERA; rozpustná káva
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/69617