Original title:
Postnatální výživa do 1 roku.
Translated title:
Postnatal nutrition to 1 year.
Authors:
Prachařová, Simona ; Urbanová, Naděžda (advisor) ; Frühauf, Pavel (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Má bakalářská práce se zabývá postnatální výživou do jednoho roku života dítěte. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části se zabývám jednotlivými nutričními hodnotami mléčné výživy, kojením a jeho pozitivním vlivem na vývoj dítěte, problematikou náhradní mléčné výživy a zaváděním jednotlivých druhů příkrmů. Praktickou část jsem věnovala uplatněním teoretických znalostí v praxi. Vyhodnocuji a zpracovávám dotazník, který jsem pro tento účel vytvořila. Zejména zde zjišťuji délku kojení, zavádění jednotlivých příkrmů a také výběr náhradní mléčné výživy. Poté jsou výsledky dotazníkového šetření dále zpracovány a interpretovány v závěru. Klíčová slova: Kojení, kojenecká výživa, náhradní mléčná výživa, příkrmMy bachelor thesis focuses on postnatal nutrition within the first year. The work is divided into two parts. The theoretical part focuses on the different nutritional values of milk nutrition, breast feeding, and its positive impact on child development, moreover on the issue of alternative milk substitutes and the introduction of various kinds of complementary feeding. The practical part is devoted to the application of theoretical knowledge into practice. I am evaluating and processing questionnaire that I created for this purpose. I identify the duration of breastfeeding in particular, introduction of various baby foods and a selection of infant milk substitutes. The results of the survey are further processed and interpreted in the conclusion. Keywords: Breastfeeding, baby food, infant milk substitutes, complementary feeding
Keywords:
baby food; Breastfeeding; complementary feeding; infant milk substitutes; kojenecká výživa; Kojení; náhradní mléčná výživa; příkrm
Institution: Charles University Faculties (theses)
(web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository. Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/83156