Original title:
Potravinové právo v ČR a v zahraničí
Translated title:
Food industry in the Czech Republic and abroad
Authors:
Bilíková, Jana ; Damohorský, Milan (advisor) ; Snopková, Tereza (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato diplomová práce pojednává o potravinovém právu v České republice a zahraničí se zaměřením na úpravu v rámci Evropské unie. Jejím cílem je nejen uvedení do celkové problematiky potravinového práva představením základních právních pramenů a jejich nedávných významných změn, ale především se zaměřuje na označování potravin, právní aspekty výživy a úpravu potravinového práva ve Francii. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)This thesis deals with the legal regulation of the food law in the Czech Republic and abroad, focusing on EU food law. Its aim is not only to provide an introduction to overall issue of food law by introducing the legal sources and their recent important amendments but also to focus on food labelling, legal aspects of nutrition and the food law in France. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Keywords:
food labelling; food law; legal aspects of nutrition; označování potravin; potravinové právo; právní aspekty výživy
Institution: Charles University Faculties (theses)
(web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository. Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/58478