guest ::
login
Digital Repository
Search
Submit
Help
About
Home
>
Academic theses (ETDs)
>
Master’s theses
> Organická chemie v experimentech
Information
Files
Original title:
Organická chemie v experimentech
Translated title:
Organic Chemistry in Experiments
Authors:
Krištůfková, Radka
;
Klímová, Helena
(advisor) ;
Šulcová, Renata
(referee)
Document type:
Master’s theses
Year:
2013
Language:
cze
Abstract:
[cze]
[eng]
Diplomová práce se zabývá zpracováním v dnešní době bouřlivě se rozvíjejícího kulinářského směru - molekulární gastronomií a využitím těchto poznatků při výuce chemie na základních i středních školách formou pokusů. Všechny pokusy byly ověřeny a provedeny v domácím prostředí, zdokumentovány a vysvětleny.
The thesis deals with molecular gastronomy as an expanding culinary direction and is focused on the use in chemistry teaching in primary and secondary education. There are described home experiments which were verified, documented and explained.
Keywords:
chemical education
;
chemical experiments
;
experiments with eggs
;
fruit caviar
;
ice cream
;
liquid nitrogen
;
molecular gastronomy
;
mozzarella ravioli
;
chemické pokusy
;
molekulární gastronomie
;
mozzarellové ravioly
;
ovocný kaviár
;
pokusy s vajíčkem
;
tekutý dusík
;
výuka chemie
;
zmrzlina
Institution:
Charles University Faculties (theses) (
web
)
Document availability information:
Available in the Charles University Digital Repository.
Original record:
http://hdl.handle.net/20.500.11956/55639
Permalink:
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-324925
The record appears in these collections:
Universities and colleges
>
Public universities
>
Charles University
>
Charles University Faculties (theses)
Academic theses (ETDs)
>
Master’s theses
Record created 2017-06-19, last modified 2022-03-04
Similar records
No fulltext
Export as
DC
,
NUŠL
,
RIS
Share