Název:
Regionální gastronomie jako součást regionálního rozvoje pohledem mladých lidí (případ vybrané hotelové školy)
Překlad názvu:
Regional gastronomy as the part of regional development activities viewed by young generation (the case of one vocational hotel management school)
Autoři:
Eretová, Jiřina ; Lošťák, Michal (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Práce nejprve přiblíží formou literární rešerše otázku propojení rozvoje regionů nebo venkova a konceptu regionálních potravin (příp. i dalších alternativních potravinových řetězců). Na tomto základě bude provedeno dotazníkové šetření mezi studenty vybrané hotelové školy. Protože lze očekávat, že absolventi tohoto typu škol budou působit v restauračních zařízeních, práce bude zjišťovat, jejich vztah k regionálním potravinám, což může ovlivnit budoucí zaměření podniků, v nichž budou pracovat, ale i vlastní rozvoj regionu, kde budou působit. Jako doplňující technika sběru dat budou využity řízené rozhovory, které by měly ukázat, jak škola pracuje se svými studenty ve vztahu k regionálním potravinám. Po sběru a zpracování výsledků statistickým programem, bude následovat jejich analýza a interpretace, což by mělo vyústit do závěrů a doporučení pro danou školu (jak orientovat výuku, aby její výstupy byly prospěšné pro region ve kterém se škola nachází).Work first approach a literary review the question of linking regional development and rural and regional food concept (or. As well as other alternative food chains). On this basis, the survey conducted among the students selected hotel schools. Since it is expected that graduates of schools of this type will work in restaurants, work will investigate their relationship to regional foodstuffs which may affect the future direction of the business in which they work, but also the actual development of the region where they operate. As a supplementary data collection technique will be used, structured interviews, which should show how the school works with his students in relation to regional food. After collecting and processing the results of the statistical program, will be followed by their analysis and interpretation, which should result in conclusions and recommendations to the school (learning how to navigate that its outputs were beneficial to the school (learning how to navigate that its outputs are beneficial to region in which the school is located).
Klíčová slova:
regionální potravina; restaurace; rozvoj regionu; studenti