Original title:
Slevové portály v oblasti pohostinství
Translated title:
Discount Portals in The Hospitality Industry
Authors:
Müllerová, Veronika ; Pilař, Ladislav (advisor) ; Zuzana, Zuzana (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2016
Language:
cze Publisher:
Česká zemědělská univerzita v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato diplomová práce je zaměřena na slevové portály. Nabídka subjektů, která se na slevových portálech objevuje, je velmi široká, z toho důvodu byla zúžena pouze na restaurační zařízení.
Hlavním cílem je definovat společné a rozdílné požadavky (očekávání) na slevovou akci ze stran zákazníků, kteří slevové vouchery nakupují a ze stran poskytovatelů slev, kterými jsou, v rámci této diplomové práce, restaurační zařízení.
Obsahem teoretické části práce je seznámení s pojmy marketingové komunikace, směřující k online komunikaci se zákazníkem. Dále ústřední problematika, pojetí slevových portálů. V praktické části je proveden rozbor dotazníků od zákazníků slevových portálů a rozhovorů s poskytovateli slevových nabídek. Celá práce je zaměřena na restaurační zařízení, které slevy poskytují v porovnání se zákazníky, kteří ze slevové vouchery nakupují.
Závěrem práce je provedeno srovnání společných a rozdílných požadavků obou stran. Výsledky práce mohou sloužit zejména novým restauratérům ke zvážení rozhodnutí, zda nabídku na slevových portálech realizovat a co od ní očekávat. Diplomová práce může sloužit i stálým provozovatelům, kteří již na slevových portálech působí a je v jejich zájmu co nejlépe uspokojovat zákazníkovo očekávání.This thesis deals with discount portals. The offer of terms that appear on the discount portal is very large,that´s why it has been narrowed down to only the restaurants.
The main objective is to define common and differing requirements (expectations) of discounts from customers who purchased discount vouchers and discounts from providers, which are, in the context of this thesis, restaurants. The thesis includes first introduction to the concepts of marketing to customers online.
Next, the central issue is the concept of discount portals. The practical part is an analysis of questionnaires from customers' discount portals and interviews with providers of discount offers. This is focused on restaurants that offer discounts compared to customers who buy the discount vouchers.
Finally, a comparison and contrast is made for the requirements of both parties. These results can serve in particular, to help new restaurateurs decide whether to offer discount portals and realize what to expect from it. This thesis can also serve permanent restaurant operators who are already on discount portals and act in their best interests to better satisfy customer expectations.
Keywords:
kvalita služeb; online marketing; očekávání; restaurační zařízení; slevové agregátory; slevové portály