Original title:
Genetické markery asociované s technologickou a výživnou hodnotou kravského mléka
Authors:
PAVELCOVÁ, Kateřina Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Práce pojednává o technologicky a výživově zajímavých genetických markerech, genech ovlivňujících mléčnou užitkovost a kvantitativní parametry mléka. Nejvýznamnější genetické markery zahrnují geny asociované s množstvím a kvalitou mléčných proteinů a mléčného tuku. Genetické markery mohou pomoci ve šlechtitelských programech pro zpřesnění selekce žádoucích zvířat.The thesis deals with technologically and nutritionally interesting genetic markers, genes affecting milk yield and milk quantity parameters, with the emphasis on genes associated with the quantity and quality of milk proteins and milk fat. Genetic markers can help in breeding programs for more accurate selection of desirable animals.
Keywords:
casein; cattle; composition of milk; marker; milk; polymorphism; kasein; marker; mléko; polymorfizmus; skot; složení mléka Citation: PAVELCOVÁ, Kateřina. Genetické markery asociované s technologickou a výživnou hodnotou kravského mléka. České Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/38084