Original title:
Vliv původu potravin na zdraví člověka
Translated title:
The issue of organic agriculture and its application on consumer food market
Authors:
KUBÍK, Jiří Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce popisuje různé metody produkce potravin, shrnuje vývoj ekologického zemědělství a některé jeho směry. Porovnává tyto možnosti vzhledem k jejich vlivu na lidské zdraví. Praktická část se skládá z dotazníku a jeho vyhodnocení. Úkolem dotazníku bylo prozkoumat spotřebitelské chování vegetariánů a jejich vztah k produktům ekologického zemědělství. This bachelor thesis describes a diferent methods of food production, summarizes the development of the organic agriculture and some of its trends and directions. It compares these options due due to their effects on human health. The practical part consists of the questionnaire, its analysis and assessment. The function of the questionnaire was the survey of vegetarians' consumer behavior and their attitude towards the products of the organic agriculture.
Keywords:
Organic agriculture; organic food; vegetarians; BIO potraviny; Ekologické zemědělství; vegetariánství Citation: KUBÍK, Jiří. Vliv původu potravin na zdraví člověka. České Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/37462