Název:
Porovnání kvality produkce malých pivovarů a malovárečníků
Autoři:
Mlčochová, Monika Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá porovnáním kvality produkce malých pivovarů a malovárečníků. Teoretická část se zabývá charakteristikou surovin pro výrobu piva a technologií výroby piva v průmyslových pivovarech a minipivovarech. V práci jsou uvedeny způsoby výroby piva malovárečníků a jejich vybavení a možnosti získávání surovin pro výrobu piva. Cílem praktické části bylo senzoricky a analyticky vyhodnotit vzorky piva z minipivovarů a od malovárečníků. Při senzorickém hodnocení kvality piva se ukázalo, že chuť, plnost a kvalita pěny měly největší vliv na celkové hodnocení.This thesis is aimed to comparison of the quality of production of microbreweries and homebrewers. The theoretical part deals with charakteristics of raw materials for brewing beer and technology of brewing beer in industrial breweries and microbreweries. In the thesis are presented methods of brewing beer of homebrewers and their equipment and opportunities of acquisition of raw materials for brewing beer. The goal of practical part was to sensorially and analytically evaluate beer samples from microbreweries and homebrewers. The sensory evaluation of beer quality showed that flavor, fullness and foam quality had the greatest influence on overall impression.
Klíčová slova:
analytická analýza; chmel; malovárečníci; minipivovary; senzorické hodnocení; slad