Original title:
Skladování peckového ovoce
Authors:
Čížková, Jitka Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce na téma Skladování peckového ovoce obsahuje část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá pěstováním, sklizní a procesy, které probíhají při skladování peckového ovoce. Praktická část byla zaměřena na skladování peckového ovoce, konkrétně pak meruněk při dvou rozdílných teplotách, 5 °C a 18 °C. K pokusu byly vybrány odrůdy Betinka a Bergeron, byl sledován úbytek hmotnosti, zdravotní stav, hmotnost plodů i pecky a její podíl na plodu, rozměry plodů, index tvaru, pevnost plodu, rozpustná sušina a titrační kyseliny. Výsledky byly zpracovány do tabulek a grafů.Bachelor thesis on the theme storage of fruits contains theoretical and practical part deals with with the cultivation/grow (dala bych ale spíš cultivation), harvesting and processes which take place during storage of stone fruit. The practical part is focused on the storage of stone fruit, apricot specifically at two different temperatures of 5 ° C and 18 ° C. For the experiment were selected varieties Betinka and Bergeron, was observed weight loss, health condition, and weight of the fruit and ston and the proportion of the fruit, the fruit size, shape index, fruit fitness fruit solids and titration acid. The results were summarized in tables and graphs.
Keywords:
meruňky; skladování; teplota skladování; vyhodnocení parametrů