Název:
Látkové složení odrůd broskví v období dozrávání
Autoři:
Nekužová, Nikola Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Byly hodnoceny zralostní stupně u třech odrůd broskví. Vybrány byly odrůdy Royal glory, Redhaven a Flamingo. Plody, se odebíraly ve třech časových intervalech a to ve stupni nezralé, optimálně zralé a přezrálé v období od 10.7 do 1.9 2014 na pozemku Zahradnické fakulty v Lednici. Dozrávání plodů broskví probíhalo samovolně na stromě. U rostlinného materiálu byla stanovena hmotnost plodu, podíl pecky a dužniny, pevnost plodu, obsah titračních kyselin, obsah rozpustné sušiny a proběhlo senzorické hodnocení. Následně byla provedena korelační analýzy jednotlivých měřených parametrů.They were evaluated for the degree of maturity of three varieties of peaches. They were select varieties of peach Royal glory, Redhaven, and Flamingo. Fruits were collected at three intervals and in an immature stage, perfectly ripe and overripe in the period from 10.7. to 1.9. 2014 in orchard Horticultural faculty, in Lednice. Ripening peaches on the tree took place spontaneously. At the plant material was determined by the weight, the proportion of the wallop and pulp, firmness fruit, content titratable acidic, soluble solids content and sensory evaluation was carried out. Subsequently, was performed correlation analysis of measured parameters.
Klíčová slova:
broskve; látkové složení; odrůdy; zrání