Název:
Choroby a vady vín, jejich prevence a odstranění
Autoři:
Čačíková, Lucie Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V této bakalářské práci byla z naší i zahraniční dostupné odborné literatury zpracována a řešena problematika aktuálních chorob a vad vín. Dále je zde uváděn vznik jednotlivých defektů za aerobních i anaerobních podmínek, které jsou zapříčiněny bakteriemi, kvasinkami nebo i nedostatečným dodržováním hygieny ve vinařském provozu. Jsou zde uvedeny i způsoby jejich předcházení a možnosti odstranění.The purpose of this thesis is to analyse and discuss the problematic of present-day wine diseases and defects as discussed in specialized Czech and international literature. Moreover, it describes the origins of various defects of wine under aerobic and anaerobic conditions caused by bacteria, yeast or even lack of compliance of hygiene in winery procedures. Different ways of prevention of these defects and possibilities of their elimination are mentioned here as well.
Klíčová slova:
choroby; odstranění; prevence; příčina; vada; víno