Original title:
Vzduchotechnika restaurace
Translated title:
Air condition of the restaurant
Authors:
Král, Tomáš ; Gebauer, Günter (referee) ; Šikula, Ondřej (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební Abstract:
[cze][eng]
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem vzduchotechnických systémů v zadaném objektu restaurace. Cílem práce bylo navrhnout systém klimatizace tak, aby bylo dosaženo optimálních mikroklimatických podmínek ve všech provozně rozdílných částech budovy, jako jsou kuchyně, restaurace, společenský sál nebo ubytovací apartmá. K tomu byly použity dostupné výpočetní programy a platné předpisy a normy. Pomocí počítačových simulací jsem posoudil stávající stav distribuce vzduchu části objektu a navrhnu její optimalizaci pro zkvalitnění vnitřního mikroklimatu.
This thesis describes the creation of ventilation systems in the specified restaurant. The pur-pose of this investigation is to design the air conditioning system so as to create the optimal microclimate conditions in all operating parts of the building; such as a kitchen, restaurant, social hall or an apartment. I will use available computer software and adhere to the applica-ble regulations and standards. Using computer simulations, I will assess the current status of the air distribution in respective parts of the building and propose its optimization, which in turn will provide an optimal internal microclimate.
Keywords:
Air condition; air treatment; CFD; forced ventilation; heat recovery; optimization of an air distribution; PMV; PPD; restaurant; CFD; nucené větrání; optimalizace distribuce vzduchu; PMV; PPD; restaurace; Vzduchotechnika; zpětné získávání tepla; úprava vzduchu
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/34934