Název:
Optimalizace výroby potravinových produktů
Překlad názvu:
Optimization of production of the nutritional products
Autoři:
Slámová, Dominika ; Sekničková, Jana (vedoucí práce) ; Kuncová, Martina (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tématem bakalářské práce je optimalizace výroby potravinových produktů zaniklé společnosti ing. Petra Němce. Společnost se zabývala výrobou potravinových směsí pro pekárny, cukrárny, zmrzlinárny a gastronomii. Hlavním cílem práce je sestavit model k nalezení optimální struktury výroby za účelem maximalizace zisku a současně minimalizace nákladů a maximalizace tržeb. Dílčím úkolem je zjistit optimální počet vyrobených produktů a množství vyráběných směsí. Jednotlivá řešení jsou v práci popsána pomocí simplexové metody a celočíselného lineárního programování. Kompromisní řešení je získáno užitím vícekriteriálního programování. Splnění stanovených cílů a jejich zhodnocení jsou popsány v závěru práce.The theme of the thesis is to optimize the production of nutritional products of defunct company of Ing. Petra Němce. The company was engaged in production of nutritional mixtures for bakeries, pastry shops, ice cream parlours and gastronomy industry. The main objective is to create a model to find the optimal structure of production in order to maximize profit while minimizing costs and maximizing revenue. The partial task is to determine the optimum number of manufactured products and the quantity produced mixtures. The thesis describes particular solutions using the simplex method and integer linear programming. The compromise solution is obtained using multicriterial programming. Fulfilments of the set goals and their evaluation are described in the conclusion.
Klíčová slova:
celočíselné lineární programování; vícekriteriální programování; výroba potravinových produktů; integer linear programming; multicriterial programming; production of nutritional products
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/51697