Original title:
Domácí vaření v televizi kulturální analýza českých pořadů o vaření
Translated title:
Home Cooking on TV
Authors:
Adámková, Tereza ; BENDOVÁ, Helena (advisor) ; REIFOVÁ, Irena (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Akademie múzických umění v Praze.Filmová a televizní fakulta. Knihovna Abstract:
[cze][eng] V diplomové práci provádím kulturální analýzu českých kulinářských pořadů o domácím vaření. Konkrétně jde o pořady Deník Dity P., Karolína domácí kuchařka, když vaří táta, Kluci v akci a Levně a chutně s Láďou Hruškou. Zároveň práce stručně uvádí kontext britských kulinářských pořadů. Cílem práce je vyvodit, jaké hodnoty mohou tyto pořady divákům předávat. Inspirací v tomto směru jsou kulturální texty zabývající se food/tv studies zmíněné v úvodní části práce. Vzhledem k tomu, že konkrétní aspekt, který je v pořadech sledován, je v úvodu vymezen příliš široce, dochází v závěru k formulování pouze velmi obecných charakteristik hodnot, které analyzované pořady prezentují.In this thesis, I am doing the cultural analysis of culinary programs on home cooking. Specifically, the Czech programs Dita P. Diary, Carolina, The Home Cook, When Dad Cooks, Boys in Action and Cheap and Tasty with Lada Hruska. At the same time this work briefly presents the context of British culinary programs. The aim is to deduce what values the Czech programs can transmit to viewers. Inspiration in this respect draws upon cultural texts dealing with food / tv studies mentioned in the introductory part of the thesis. In the last part of the thesis it occurs that a particular aspect of the programs is too broadly defined. As a result only very general characteristics of values presented in the analysed programs could be deduced.
Keywords:
analýzy; gastronomie; televizní pořady; televizní žánry
Institution: Academy of Performing Arts in Prague
(web)
Document availability information: Available to registered users in the Digital Repository of Academy of Performing Arts. Original record: http://hdl.handle.net/10318/8468