Original title:
Systémy jakosti a hygieny a jejich odlišnosti
Translated title:
Quality and hygiene systems and their differences
Authors:
HADÁČKOVÁ, Gabriela Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] V této bakalářské práci jsou popsány, zhodnoceny a porovnány nejznámější systémy jakosti a hygieny potravin. Práce definuje pojmy jakost a hygiena (bezpečnost) potravin a zaměřuje se na implementaci systému HACCP do potravinářského průmyslu. Dále se věnuje normám skupiny ISO používaným v potravinářství a zabývá se standardy uznanými GFSI, tedy standardem BRC a IFS.My bachelor thesis describes, evaluates and compares the most common systems of quality and hygiene of food. It defines terms such as food quality and food hygiene (food safety) and focuses on implementation of HACCP system into food industry. It also deals with ISO standards used in food industry and standards approved by GFSI (that means standards BRC and IFS).
Keywords:
BRC; food hygiene; Food quality; HACCP; IFS; ISO; BRC; HACCP; hygiena potravin; IFS; ISO; Jakost potravin Citation: HADÁČKOVÁ, Gabriela. Systémy jakosti a hygieny a jejich odlišnosti. České Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/37122