Original title:
Posouzení kvality piva v minipivovarech
Translated title:
Evaluate quality of beer in microbreweries
Authors:
JIRÁKOVÁ, Tereza Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena přehledem metod, pomocí nichž je možno pivo analyzovat. V praktické částky je posuzována kvalita piv z minipivovaru na základě senzorické a instrumentální analýzy.Dále je v práci zpracováno dotazníkové šetření zaměřené na produkci a konzumaci piva v restauračních pivovarech. The aim of this thesis was to evaluate quality of beer in microbreweries. The theoretical part deals with the characteristics of microbreweries, their history, brewing beer in a microbrewery and used materials. This part ends with an overview of methods by which it is possible to analyze beer. In the practical part we are evaluating the quality of beer from the microbreweries on the base of sensory and instrumental analysis. In the work we processed survey which focuses on the production and consumption of beer in restaurant breweries.
Keywords:
beer; instrumental analysis; microbrewery; sensorial analysis; survey; dotazníkové šetření; instrumentální analýza; minipivovar; pivo; senzorická analýza Citation: JIRÁKOVÁ, Tereza. Posouzení kvality piva v minipivovarech. České Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/43272