Original title:
Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky
Translated title:
Consumer behavior in the market of bakery products
Authors:
ČMUCHOVÁ, Karolína Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce bylo zjistit pomocí marketingového výzkumu zvyklosti a typické chování zákazníků na trhu s pekařským sortimentem a následně vytvořit návrh inovace marketingového mixu vybrané firmy. První krok pro vypracování závěrečné práce spočíval ve studiu odborné literatury, která souvisela s danou problematikou. Následující krok se zakládal na tvorbě praktické části, ve které došlo prvně k představení zvolené společnosti Adélka, a.s., pokračující realizací marketingového výzkumu metodou osobního dotazování. Výsledky marketingového výzkumu charakterizovaly spotřební chování dotazovaných zákazníků a rozdíly v tomto chování v jednotlivých provozovnách. Doporučení a inovace marketingového mixu zvolené firmy se vztahovaly k jednomu nástroji-produktu.The aim of the diploma thesis was to determine the habits and the typical behavior of the customers in the market for the bakery assortment through a marketing research. The results of the research serve to make a proposal of the innovation of the marketing mix of the selected company. The first step for the writing of this thesis was founded in the literature related with the topic. The next step was the practical part included presentation of the selected company Adélka, Inc. following by the marketing research by the method of the personal questioning. The results of the research characterized a consumer behavior of the respondents and the differences in the behavior of the individual stores. The recommendations and innovations related to the only one instrument of the marketing mix-the product.
Keywords:
consumer; consumer behavior; market of bakery products; marketing mix; marketing research; marketingový mix; marketingový výzkum; spotřebitel; spotřební chování; trh s pekařskými výrobky Citation: ČMUCHOVÁ, Karolína. Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky. České Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/38152