Original title:
Proces zavádění nového produktu ve franchisingové firmě
Translated title:
Process of the implementation of the new product to the franchising company
Authors:
Žďárská, Iva ; Turnerová, Lenka (advisor) ; Krejčík, Petr (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2010
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Práce popisuje podstatu franchisingu a předpoklady jeho úspěšného fungování. Je charakterizován vznik, vývoj a současný stav franchisingu v České republice. Dále jsou analyzovány nezbytné náležitosti franchisingového podnikání, tj. franchisingová smlouva a manuál. V praktické části je zhodnocen a blíže specifikován franchisingový koncept společnosti McDonald's. Následuje představení marketingového plánu a konkrétní řešení zavádění nového dětského produktu do McDonald's.The bachelor thesis describes the essence of franchising and assumptions for its successful functioning. The origin, development and contemporary situation of franchising in the Czech Republic are explained. Then, necessary conditions of franchising business are analyzed- franchising contract and manual. In the second part, the franchise system McDonald's is described and specified. The main scheme is devoted to the marketing plan and to the implemantation of the new children's product on the birthday party to McDonald's.
Keywords:
concept McDonald´s; franchising; franchising contract; new product; franchising; franchisingová smlouva; koncept McDonald´s; nový produkt
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/22442