Original title:
Tvorba výnosu nahých a pluchatých odrůd ovsa
Translated title:
Yield formation of naked and hulled oat
Authors:
ČERNÝ, Miroslav Document type: Master’s theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Na základě pokusu proběhlo posouzení tvorby výnosu u vybraného spektra nahých a pluchatých odrůd ovsa. Srovnávány byly starší osvědčené odrůdy s novými odrůdami zapsanými do seznamu doporučených odrůd v roce 2013. Zároveň byly porovnány způsoby tvorby výnosu ovsa setého a ovsa nahého. Po vyhodnocení skutečného výnosu je informativně srovnáno, zda získáme více suroviny pro potravinářství využitím ovsa nahého nebo ovesné rýže získané z ovsa setého strojní loupačkou.On the basis of experiment was performed an evaluation of yield production of the selected spectrum of naked and hulled oat varieties. There were compared time-tested varieties to new varieties registered in the list of recommended varieties in 2013. At the same time were compared methods of yield production of hulled oat and naked oat. After evaluation of real yield was informatively compared the amount of raw food materials obtained from naked oat with the oat rice obtained from hulled oat by hulling machine.
Keywords:
hulled varieties; naked varieties; Oat; the yield components; nahé odrůdy; Oves; pluchaté odrůdy; výnosové prvky Citation: ČERNÝ, Miroslav. Tvorba výnosu nahých a pluchatých odrůd ovsa. České Budějovice, 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/33535