Název:
Různé způsoby využití kukuřice pro pícninářské účely
Překlad názvu:
Different ways of using corn for forage purposes
Autoři:
SLANEC, Roman Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této práce bylo zhodnotit různé způsoby využití kukuřice pro pícninářské účely. Stručně nastínit hospodářský, ekonomický a ekologický význam pěstování kukuřice. Ze získaných dat a informací je možné konstatovat, že pěstování kukuřice pro pícninářské účely u nás získává stále větší oblibu. Největší část kukuřice pro pícninářské účely se uplatňuje v podobě siláží. Pro získání kvalitní siláže je důležité věnovat pozornost agrotechnice a s tím spojený výběr hybridů, ošetřování porostů a následný proces sklizně. V oblasti skladování silážní hmoty vykazovaly lepší výsledky jak po ekonomické i kvalitativní stránce vaky oproti silážním žlabům.Main focus of this thesis was to evaluate various ways of using corn as a provender and briefly mention economic and ecologic value of corn cultivation. According to the aquired data we can say that corn cultivation for provender has a growing tendency in the Czech Republic. Majority of corn is used in the form of silage. It is important to pay attention to agrotechnics, hybrid selection, cultivation and harvest in order to produce silage of high quality. Storage bags has shown better result both economically and in quality compared to silage reservoirs.
Klíčová slova:
AG - Bag; hybrid; Kukuřice; siláž; AG - bag; Corn; hybrid; silage Citace: SLANEC, Roman. Různé způsoby využití kukuřice pro pícninářské účely. České Budějovice, 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/31498