Original title:
Potraviny nového typu na českém trhu
Translated title:
Novel foods
Authors:
MIKLOŠOVÁ, Katarína Document type: Bachelor's theses
Year:
2014
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Obsahem bakalářské práce je seznámení s problematikou potravin nového typu (dále jen PNT). Práce ukazuje jak vypadá legislativa upravující PNT, schvalování, uvádění do oběhu, zdravotní nezávadnost. Dále práce uvádí informace o geneticky modifikovaných organismech, popisuje nové technologie v potravinářství- nanotechnologie. Obsahem práce je také zjišťování povědomí spotřebitelů a maloobchodních prodejců o dané tématice.The contents of the Bachelor's thesis is the performance of novel foods. Since it is relatively new and not much known area of the food industry, is available to only a limited amount of information. The work shows how it looks on the Czech market legislation, approval, placing into circulation and food safety. It is also possible to read at work how consumers and retailers perceive novel foods. What range of novel foods is in our market? A new type of food is also genetically modified organisms, that work also deals with.
Keywords:
Czech market; food safety; genetically modified organisms; legislation; nanotechnology; Novel foods; placing into circulation; production; Stevia; the approval; geneticky modifikované organismy; legislativa; nanotechnologie; Potraviny nového typu; produkce; schvalování; Stévie; uvádění na trh; zdravotní nezávadnost; český trh Citation: MIKLOŠOVÁ, Katarína. Potraviny nového typu na českém trhu. České Budějovice, 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/28348