Original title:
Potraviny s chráněným označením EU
Translated title:
Foodstuff with protected title EU
Authors:
NOVÁKOVÁ, Soňa Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Předmětem bakalářské práce je zhodnocení současné situace na trhu a dále na základě analýzy a průzkumu navrhnout, jaké další potraviny by mohly mít chráněné označení. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy chráněného označení EU. Praktická část analyzuje informovanost spotřebitelů o chráněném označení a dále analyzuje postoje a přínosy pro producenty piv vlastnící produkty s chráněným označením EU.The aim of this thesis is to evaluate the current situation on the market and to suggest which foodstuff could have the protected designation on the basis of analysis and research. The paper is divided into two parts. The theoretical part focuses on the basic terms of the protected designations of the European Union. The practical part analyses consumers' awareness about the protected designations and it also examines the attitudes and benefits for beer producers who own products with the protected designations of the European Union.
Keywords:
Protected designation of origin; Protected geographical indication; Traditional speciality guaranteed; Chráněné označení původu; Chráněné zeměpisné označení; Zaručená tradiční specialita Citation: NOVÁKOVÁ, Soňa. Potraviny s chráněným označením EU. České Budějovice, 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/28350