Original title:
Posouzení krmných dávek ve výkrmu skotu
Translated title:
Evaluation of feed rations in cattle fattening
Authors:
KOLÁŘ, Martin Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce se zabývá výživou skotu ve výkrmu a hodnotí úroveň výživy ve vybraném zemědělském družstvu. Na základě studie výživy vykrmovaného skotu byly získány informace o složení krmných dávek, technice krmení a ustájení. Hodnocení krmných dávek bylo provedeno na základě potřeb živin k doporučeným hodnotám ve vztahu k užitkovým parametrům. V práci je dále hodnocena kvalita objemných krmiv z hlediska výživné hodnoty a vybraných fermentačních charakteristik.The bachelor thesis deals with the nutrition fattening cattle and evaluates standart of nutrition on the given farm. Information on the composition of feed rations, feeding and stabling technique were obtained from the dietary study of nutrition fattening cattle. The evaluation of the feed rations was based on the needs of nutrients for the recommended values in relation to utility parameters. The work also evaluated the quality of roughage in terms of nutritional value and selected fermentation characteristics.
Keywords:
feed ration; feeding and stabling technique; nutrition in cattle fattening; krmná dávka; technika krmení a ustájení; výživa vykrmovaného skotu Citation: KOLÁŘ, Martin. Posouzení krmných dávek ve výkrmu skotu. České Budějovice, 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/28568