Home > Academic theses (ETDs) > Master’s theses > Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích
Original title:
Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích
Translated title:
Critical evaluation of potential of harvested product proteins in selected crops from perspective of their use in food and biotechnological applications
Authors:
BUCKOVÁ, Pavlína Document type: Master’s theses
Year:
2013
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá rostlinnými bílkovinami. Literární přehled pojednává o vlastnostech majoritních bílkovin u vybraných zemědělských plodin (pšenice, ječmen, oves, kukuřice, hrách, sója, řepka, brambor, topinambur) a jejich využití v potravinářství, dietách, biotechnologiích a dalších odvětvích. Součástí diplomové práce bylo také hodnocení potenciálu produkce bílkovin u jmenovaných plodin na základě literárně a statisticky dostupných dat. Data jsou utříděna do tabulek a grafů.This diploma thesis deals with plant proteins. Literary review discusses the properties of the major proteins in selected agricultural crops (wheat, barley, oats, corn, peas, soybeans, canola, potato, Jerusalem artichoke) and their use in food, diet, biotechnology and other industries. The diploma thesis was also assessing the potential production of proteins in these crops on the basis of literature and available statistical data. Data is organized into tables and graphs
Keywords:
barley; biotechnology; canola; corn; food; gene engineering; Jerusalem artichokes; medicine; oats; peas; potatoes; protein; soybeans; wheat; biotechnologie; brambor; bílkoviny; genové inženýsrtví; hrách; ječmen; kukuřice; lékařství; oves; potravinářství; pšenice; sója; topinambur; řepka Citation: BUCKOVÁ, Pavlína. Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích. České Budějovice, 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/18638