Original title:
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz.
Translated title:
The proportion of fatty acids in goat milk fat.
Authors:
SAMOHEJLOVÁ, Kamila Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Práce se zabývá posouzením zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz na vybrané farmě a sledováním zastoupení významných mastných kyselin v rámci vybraných faktorů. Odběry vzorků proběhly v letech 2010 a 2011, byly provedeny celkem tři odběry v různém stádiu laktace. Hodnocení mastných kyselin bylo provedeno jak v rámci skupin, tak pro významné kyseliny samostatně. Do práce bylo zahrnuto také hodnocení jakostních ukazatelů kozího mléka a dojivosti.The thesis deals with the assessment of proportion of fatty acids in milk fat on goat farm and watching the selected proportion of major fatty acids in the selected factors. Sampling took place between 2010 and 2011, were made three taking of milk in a different stage of lactation. Evaluation of fatty acids was carried out both within groups and for major acid alone. The thesis was also included evaluation of quality indicators and yield of goat milk.
Keywords:
fatty acids; goat; milk composition; milk fat; stage of lactation; koza; mastné kyseliny; mléčný tuk; složení mléka; stádium laktace Citation: SAMOHEJLOVÁ, Kamila. Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz.. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/23944