Název:
Strategie rozvoje podniku potravinářské výroby
Překlad názvu:
Business development strategy of food production
Autoři:
SCHÁNILCOVÁ, Kamila Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V diplomové práci bylo hlavním tématem zpracování vnitřní a vnější analýzy podniku a na základě provedené strategické analýzy, sestavit novou rozvojovou strategii podniku. Nová rozvojová strategie je zaměřená na záchranu podniku před likvidací a na rozšíření výroby při udržení kontinuity podnikání. Pomocí vnější analýzy byl zjištěn vývoj vnějšího okolí podniku. Analýza vnitřního prostředí umožnila specifikovat vnitřní zdroje podniku a jejich využívání podnikem. Návrh nové rozvojové strategie obsahuje scénář budoucího vývoje vnějšího okolí, novou vizi a poslání podniku. Dále byly stanoveny strategické cíle, které budou dosaženy novou strategií podniku. Nová rozvojová strategie je zacílena na získávání nových trhů a zákazníků, zařazením nových lahůdek do výrobního portfolia pro spotřebitele preferující zdravý životní styl. Konkurenční výhoda je v tradici, poctivosti výroby lahůdek a osobním přístupu k zákazníkovi.Podnik se nachází v těžké finanční situaci, a tak je pro něj nezbytné zavést jisté změny, které ho zachránily před likvidacíThe main theme of the thesis was the processing of the company?s internal and external analysis and compiling a new development strategy based on the strategic analysis. The new strategy focuses mainly on rescuing the company from liquidation and production expansion whilst keeping the continuity of business.With the help of external analysis the development of external environs was ascertained.The inner environment analysis enabled to specify internal sources of a company and their use. A new development strategy plan contains the scenario of the future development of the external environment, a new vision and the company?s mission. New strategic aims were determined.The new development strategy aims at gaining new markets and customers, incorporating new delicatessen into the production portfolio for the customers who prefer healthy lifestyle. Tradition, thorough preparation of delicatessen and a personal approach towards customers are competitive advantage which can hardly be replaced by retail chains.The company finds itself in a difficult financial situation and it is inevitable to incorporate changes which will save it from liquidation.
Klíčová slova:
finanční analýza; PEST analýza; Porterův model pěti sil; portfolio analýza; poslání; rozvojová strategie; Strategická analýza; strategické cíle; SWOT analýza; vize; developent strategy; financial analysis; mission; PEST analysis; Porter ´s five forces model; portfolio analysis; Strategic analysis; strategic objectives; SWOT analysis; vision Citace: SCHÁNILCOVÁ, Kamila. Strategie rozvoje podniku potravinářské výroby. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23784