Original title:
Faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor
Translated title:
The influence of factors at produce starch of potato
Authors:
ŠOBROVÁ, Martina Document type: Bachelor's theses
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce je zaměřená na faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor. Mezi tyto faktory patří vliv odrůdy, sadby, půdy, stresu, hnojení, klimatických podmínek a počasí. Součástí práce jsou také základní informace týkající se brambor, a to historie brambor, význam a využití brambor, biologická charakteristika brambor, morfologie brambor a chemické složení bramborové hlízy. Dále byla zhodnocena ekonomická stránka pěstování brambor pro zpracování na škrob.The thesis is focused on the factors influencing the production of starch potatoes. These factors include the influence of variety, seed, soil, stress, fertilization, climatic conditions and weather. The work also provides basic information about potatoes, the history of the potato and its importance, the use of potatoes, the biological characteristics, morphology and chemical composition of potatoes. There is also an evaluation of the economics for potato starch processing.
Keywords:
fertilization; potato; potato starch; quota; variety; bramborový škrob; brambory; hnojení; kvóta; odrůda Citation: ŠOBROVÁ, Martina. Faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/22993