Original title:
Franchising jako forma vstupu na trh
Translated title:
Franchising as a form of entry to the market
Authors:
Stará, Kristina ; Turnerová, Lenka (advisor) ; Průša, Přemysl (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce zpracovává téma "Franchising jako forma vstupu na trh". Je rozdělena na tři hlavní kapitoly. V první části se zabývá teoretickou stránkou věci, výhodami a nevyhodami franchisingu, a zároveň historií a vývojem franchisingu ve světě a ČR. Druhá kapitola popisuje samotný proces zavádění franchisingu ve firmě a poslední část obsahuje popis fungování konkrétního franchisového konceptu, v tomto případě firmy FORNETTI Bohemia.This bachelor thesis deals with "Franchising as a form of market entry". It is divided into three main chapters. The first part contains the teoretical issues, advantages and disadvantages of franchising and also the history and development of franchising in the world and in the Czech republic. The second chapter describes the process of implementation of franchising, and the last section contains a description of the functioning of franchise concept in the company FORNETTI Bohemia.
Keywords:
Fornetti; franchise; franchising; franchisor; Fornetti; franchisa; franchisant; franchising; franchisor
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/32563