Název:
Technologie pěstování ozimého máku setého a jeho uplatnění v ČR
Překlad názvu:
Technology of winter poppy growing and its use in the Czech Republic
Autoři:
MELICHAROVÁ, Jiřina Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce se zabývá v České republice zatím okrajově pěstovanou ozimou formou máku setého. Cílem práce bylo formou literární rešerše shrnout poznatky o vlastnostech a požadavcích této plodiny, upozornit na rozdíly ve výnosových prvcích, výnosech a kvalitativních parametrech mezi jarní a ozimou formou máku setého a doporučit na základě literární rešerše a zkušeností pěstitelů vhodnou technologii pro pěstování máku ozimého. Nejvíce dostupných poznatků o vlastnostech, výnosových prvcích a výnosech je hlavně o odrůdě Zeno 2002. Podle dosažených výsledků výnosových znaků při pěstování v České republice se jeví ozimá forma máku výnosově lepší než jarní forma.Poppy is one of the main and traditional crops in the Czech Republic. This work is directed at winter form of poppy marginally grown in the Czech Republic up to now. The aim of this work was summarized current kmowledge about characteristics and requirements of this crop, alert to differences in yield parameters, yields and qualitative characteristicts between spring and winter form of poppy, recommend on the basis of information in literature and experiences of growers suitable technology of winter poppy growing. There are available knowledges especially about characteristics, yield parameters and yield of Zeno 2002 variety. According to reached results of yield parameters from experiments in the Czech Republic, Winter poppy seems better than spring poppy.
Klíčová slova:
kvalita; mák setý; ozimá forma; výnos; poppy; quality; winter from; yield Citace: MELICHAROVÁ, Jiřina. Technologie pěstování ozimého máku setého a jeho uplatnění v ČR. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/18613