Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Postavení Thajska na světovém trhu s cukrem
Saláková, Iva ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Zamykalová, Miroslava (oponent)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat světový obchod s cukrem a postavení Thajska na tomto trhu. První kapitola popisuje historii cukru jako komodity, jeho produkci, spotřebu a faktory, které ovlivňují produkci i cenu cukru na světovém trhu s cukrem. Důležitou součástí první kapitoly je také výroba bioetanolu, která ovlivňuje množství vyrobeného cukru. Druhá kapitola se zaměřuje na vývoj cukrovarnictví v Thajsku, zejména v posledních šedesáti letech, jeho slabé a silné stránky, a také popisuje regulaci tohoto trhu. Poslední část se zaměřuje na potenciál thajského cukrovarnictví.
Koncept fair trade - cesta k rozvoji i oblast oprávněné kritiky
Čermáková, Kateřina ; Šaroch, Stanislav (vedoucí práce) ; De Castro, Tereza (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením konceptu fair trade, konkrétně jeho dopadů na ekonomickou, sociální a environmentální sféru života producentů a jejich komunit v rozvojových zemích. Teoretická část práce vymezuje pojem fair trade, předkládá historický vývoj konceptu, zabývá se jeho hlavními aktéry, zásadami a produkty; v neposlední řadě zasazuje problematiku do teorie mezinárodního obchodu. Stěžejní část práce představují vybrané případové studie, které zkoumají, jaký vliv má účast v systému fair trade na producenty kávy, kakaa, banánů a cukrové třtiny a odhalují, zda v těchto případech dochází k naplnění základních cílů hnutí.
Světový trh cukru a postavení ČR na tomto trhu
Vrběcká, Lucie ; Gullová, Soňa (vedoucí práce) ; Kolář, Martin (oponent)
V mé diplomové práci se zabývám analýzou světového trhu cukru a postavením České republiky na tomto trhu. V prvním kapitole obecně popisuji cukr, jeho využití, spotřebu a produkci, popisuji i významné produkční oblasti. Ve druhé části se zabývám omezením trhu ze strany Evropské unie, popisuji jednotlivé reformy a kvóty s dopadem na jednotlivé země. Ve třetí části, a to té nejdůležitější, se věnuji obchodu s cukrem na burzách, jaké nástroje se používají k obchodování, nové formy obchodování jako např. Fair Trade a také popisuji faktory, které ovlivňují vývoj cen. V poslední části, rovněž důležité, píši o postavení České republiky na světovém trhu a jeho vývoji v průběhu let a útlumu produkce cukru v naší zemi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.