Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Založení malého pensionu
Viktorinová, Iva ; Janošová, Lenka (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je věnována podnikatelskému plánu pro založení malého penzionu v Peci pod Sněžkou. Cílem práce je zpracování dostupných dat a podkladů pro zahájení podnikatelské činnosti v oblasti hromadných ubytovacích služeb. Vhodný podnikatelský plán bude navržen po provedení potřebných analýz vnějšího a vnitřního prostředí.
Podnikatelský plán poskytování kadeřnických služeb ve Vracově
Raiskubová, Lucie ; Bayerová, Vladimíra (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení kadeřnictví ve Vracově v Jihomoravském kraji. Kadeřnictví bude provozováno jako živnost fyzické osoby. Návrh celého podnikatelského plánu vychází z teoretických poznatků, zpracovaných analýz vnějšího a vnitřního prostředí a z vlastního marketingového výzkumu. Obchodní model, díky kterému bude kadeřnictví uspokojovat potřeby zákazníků a tvořit zisk, je vytvořen na základě zvolené strategie.
Návrh podnikatelského plánu cukrárny
Bradićová, Kristina ; Koudelková, Petra (vedoucí práce) ; Vranka, Marek (oponent)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení luxusní cukrárny Carpe Culinam v centru Prahy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje vymezení základních pojmů týkajících se podnikání a podnikatelského plánu, právních forem podniku a specifik marketingu v gastronomii, a vysvětluje teorie marketingového mixu rozšířených P, SWOT a PEST analýzy. Praktická část aplikuje teoretické poznatky na konkrétní podnikatelský záměr. Zahrnuje detailní popis podniku, analýzu odvětví, výrobní, marketingový, organizační a finanční plán, harmonogram a hodnocení rizik. Každá z těchto částí je podrobně rozpracována s cílem poskytnout co nejkomplexnější pohled na plánovaný podnik. Finanční plán detailně rozepisuje počáteční investice a plánovaný výkaz zisku a ztrát, což poskytuje jasný přehled o finančních aspektech podniku. V závěru práce je podnikatelský plán prezentován jako nástroj, který by mohl posloužit jako základ pro založení a provoz luxusní cukrárny Carpe Culinam. Klíčová slova podnikatelský plán, založení podniku, společnost s ručením omezeným, cukrárna, marketingový plán
Tvorba podnikatelského záměru
KINKOROVÁ, Nikola
Bakalářská práce se zabývá podnikatelským záměrem. Cílem práce je vytvoření podnikatelského záměru, konkrétně na otevření nové cukrárny. Hlavním cílem je posouzení, zda je otevření Lásky reálné. Dalším cílem je zjistit, jaké finance budou potřeba na otevření a provoz. V teoretické části jsou popsány základní pojmy týkající se dané problematiky. K napsání teoretické části je využito prostudování odborné literatury a zkušeností získaných studiem na Jihočeské univerzitě. V praktické části je zpracován konkrétní podnikatelský záměr, obsahující popis produktů, zákazníků a konkurence. Také jsou zpracovány kalkulace jednotlivých produktů. Ke zpracování praktické části je využito vlastních zkušeností, strukturovaný rozhovor s majitelkou kavárny a strukturovaný dotazník. Ke zjištění silných a slabých stránek podniku je využita SWOT analýza.
Tvorba business modelu vybraného začínajícího podniku
RADDOVÁ, Veronika
Cílem bakalářské práce je vytvořit business model začínajícího podniku, který bude sloužit jako opora při zakládání a následnému provozu fitness studia. Na základě nových informací získaných v teoretické části práce, je v praktické části sestaven business model podniku "Jedem v tom spolu" a provedena SWOT analýza. Z analýzy byly zjištěny silné a slabé stránky, a jaké jsou hrozby a příležitosti v daném odvětví. Součástí praktické části je také vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na potencionální klienty podniku. Na základě vyhotoveného modelu a zpracování finanční části se projekt nejeví jako reali-zovatelný a udržitelný, tudíž se nevyplatí s projektem pokračovat.
Podnikatelský projekt ve vybrané oblasti
KLÍMA, Petr
Předmětem diplomové práce "Podnikatelský projekt ve vybrané oblasti" je zpracování podnikatelského plánu na založení reálného podniku v odpovídajícím rozsahu. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku malého podniku, jeho význam pro národní hospodářství a náležitosti a strukturu plánu na jeho založení. Praktická část se zabývá sestavením podnikatelského plánu na založení reálného projektu, který bude mít v hlavní činnosti prodat své produkty i služby. Zmapování konkurence v oboru, strukturu zákazníků, finanční stránku projektu, dotační příležitosti v oblasti podnikání. Práce je zakončena závěry a doporučeními, které mohou do budoucna přispět k založení a rozvoji projektu.
Podnikatelský plán poskytování kadeřnických služeb ve Vracově
Raiskubová, Lucie ; Bayerová, Vladimíra (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení kadeřnictví ve Vracově v Jihomoravském kraji. Kadeřnictví bude provozováno jako živnost fyzické osoby. Návrh celého podnikatelského plánu vychází z teoretických poznatků, zpracovaných analýz vnějšího a vnitřního prostředí a z vlastního marketingového výzkumu. Obchodní model, díky kterému bude kadeřnictví uspokojovat potřeby zákazníků a tvořit zisk, je vytvořen na základě zvolené strategie.
Podnikatelský plán
Juranová, Petra ; Fiala, Roman (vedoucí práce) ; Kozáková, Petra (oponent)
Cílem této diplomové práce je vypracování podnikatelského plánu pro založení bistra. Práce se nejdříve věnuje podnikání obecně, náležitostem podnikatelského plánu a poté samotnému zpracování podnikatelského plánu na základě studia odborné literatury. Součástí plánu je analýza vnitřního a vnějšího prostředí, finanční plán a marketingový plán. V závěru práce je vyhodnoceno, zda je založení bistra realizovatelné, rentabilní a finančně udržitelné. Práce má sloužit jako základ a opora při realizaci tohoto podnikatelského záměru.
Založení malého pensionu
Viktorinová, Iva ; Janošová, Lenka (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je věnována podnikatelskému plánu pro založení malého penzionu v Peci pod Sněžkou. Cílem práce je zpracování dostupných dat a podkladů pro zahájení podnikatelské činnosti v oblasti hromadných ubytovacích služeb. Vhodný podnikatelský plán bude navržen po provedení potřebných analýz vnějšího a vnitřního prostředí.
Podnikatelský plán. Založení ubytovacího zařízení.
Žaiglová, Markéta ; Filipová, Vladimíra (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent)
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit náklady na provoz a rentabilitu provozu nového ubytovacího zařízení. V teoretické části jsem se zaměřila na podnikání obecně - jaké jsou podmínky podnikání, založení živnosti a obchodní společnosti apod. - dále jaké vlastnosti by měl mít úspěšný podnikatel. Hlavní náplní teoretické části byl popis a obsahová stránka podnikatelského plánu - co všechno má obsahovat. U praktické části se data u analýzy odvětví a trhu zjišťovala jak vlastním výzkumem, tak ze statistických tabulek zveřejněných na webu Českého statistického úřadu. Zohledněny jsou různé aspekty, které podnikání mohou ovlivnit. Analyzovala se místní konkurence a zjistilo se, že je zde velký počet penzionů a hotelů, ale chybí dostatek ubytovacích míst v zařízení typu ubytovna. Marketingový plán se vypracoval tak, aby nebyl příliš finančně náročný, ale zároveň aby zasáhl co nejvíce cílových zákazníků. Zhodnotila se případná rizika podnikání a jejich opatření, silné a slabé stránky a také např. bod zvratu, při kolika zákaznících začne být podnikání ziskové. Ve finančním plánu jsou vypracovány tři varianty počtu ubytovaných a případných zisků. V závěru se dospělo k faktu, že tato oblast podnikání se jeví jako dosti nejistá a mělo by se zvážit, zda projekt realizovat.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.