Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 58 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sledování vybraných znaků pšenice pro sestavení směsi na zámel
Jedličková, Markéta
V diplomové práci "Sledování vybraných znaků pšenice pro sestavení směsi na zámel" bylo cílem určit procentuální podíly jednotlivých partií zámelu. V literární části jsou shromážděny informace o pšeničném zrně a mlýnské technologii. V praktické části jsou posuzovány parametry mlynářské a pekařské jakosti pšenic: vlhkost, objemová hmotnost, příměsí a nečistoty, podíl plných zrn, Zeleny test, obsah dusíkatých látek, číslo poklesu, obsah mokrého lepku, alveografické ukazatele. Měření bylo provedeno v mlýnské laboratoři. Byl sestaven zámel ze 7 partií pšenic od 7 dodavatelů. Ten nevyhovoval stanoveným parametrům, takže 2 dodavatelé pšenic byli vyloučeni. Poté byla směs na zámel sestavena z 5 partií pšenic. Každá partie se podílela na zámelu 20 %. Výsledky této práce umožňují zhodnotit vliv vybraných znaků pšenice pro sestavení směsi na zámel i mezi sebou.
Nabídka potravin pro celiaky a jejich uplatnění při každodenním stravování
Janečková, Šárka
Práce je zaměřena na problematiku bezlepkového stravování celiaků. Předmětem rešerše bylo seznámení se s diagnózou celiakie, analýza aktuálního sortimentu bezlepkových potravin na trhu a jejich rozdělení do skupin dle potravinové vertikály. Cílem bylo pře-devším seznámení čtenářů s novými bezlepkovými výrobky, možnostmi jejich kombino-vání s přirozeně bezlepkovými potravinami a následném praktickém využití v jídelníčku namísto potravin obsahujících lepek. Součástí praktické části bylo sestavení dvou bezlepkových receptur na výrobu pečiva, následné úspěšné provedení pekařského pokusu a senzorického hodnocení výrobků.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 58 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.