Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Současná gastroturistika v Evropě: významné destinace a vývojové trendy
Kondratenko, Anna ; Kondrashov, Alexey (vedoucí práce) ; Jarolímková, Liběna (oponent)
V současné době se objevuje spousta nových trendů v oblasti cestovního ruchu a gastroturistika je jedním z těch nejdůležitějších. Cílem práce je zjistit postavení gastroturistiky na trhu cestovního ruchu. Tento cíl je splněn tak, že na začátku je uveden vztah mezi cestovním ruchem a gastronomii a je zohledněná klasifikace gastronomických zájezdů. V práci jsou popsané nejnavštěvovanější destinace Evropy a je analyzovaná nabídka a poptávka po gastroturistice v těchto regionech. Následně jsou uvedené výsledky analýz a možné vlastní návrhy pro daný segment cestovního ruchu.
Wine in gastronomy and tourism in Slovakia
Dobošová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent)
Nosným tématem této bakalářské práce je víno jako jeden z motivů účasti na cestovním ruchu Slovenska a také pozice vína ve slovenské gastronomii. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část se zabývá vínem ve spojení s kulturou a jeho historií. Druhá část práce je věnována současnému stavu vinohradnictví a vinařství na Slovensku, třetí část pak popisuje současný stav vinařské turistiky - enoturistiky na Slovensku a analyzuje potenciál vína v cestovním ruchu a gastronomii této země.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.