Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 212 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rostliny a jejich uplatnění při stolničení
Seidlerová, Barbora
Tato bakalářská práce má za cíl zpracovat ucelený přehled o historii a současnosti využití rostlin jakožto dekorací při prostírání stolů. Jsou představeny moderní požadavky, techniky a postupy při zakládání a obsluze stolů. Současně je též popsáno, jakými technikami a postupy jsou tvořena moderní aranžmá ve stolničení a čemu je třeba se při přípravě vyvarovat. V rámci bakalářské práce je zpracováno šest návrhů, z nichž tři byly převedeny do reality.
Zahrady pro gastronomické využití
Andonovová, Denisa
Diplomová práce na téma Zahrady pro gastronomické využití pojednává o problematice současného trendu kuchyňských zahrad a jejich uplatnění v gastronomických zařízeních a zahradní a krajinné architektuře. Literární přehled definuje základní pojmy jako jsou kuchyňská zahrada, užitkové plodiny, bio zahradničení aj. Podrobněji se věnuje problematice tvorby, kompozičním vlastnostem a aspektům spjatých s jejich údržbou. Druhá část literárního přehledu se zaměřuje na zhodnocení současných realizací zahrad pro gastronomické využití ve světě i u nás. Zároveň řeší gastronomické trendy, které se čím dál více objevují v restauracích či objektech sloužících gastronomii. Praktická část navazuje na získané poznatky formou návrhu managementu péče a provozu konkrétního objektu Boromejská zahrada, který v současnosti slouží jako zahrada pro gastronomické využití a v jistých aspektech i jako zahrada komunitní.
Využití méně známých zeleninových druhů v gastronomii
Malá, Veronika
Netradiční zeleniny pocházejí nejčastěji z oblasti tropů a subtropů, odkud jsou také dováženy. V této práci jsou zastoupeny hlavně ty druhy, které je možné pěstovat i v našich klimatických podmínkách. V experimentální části byla připravena degustace, ve které byly použity netradiční druhy jako: lilek jedlý (Solanum melongena), mochyně peruánská (Physalis peruviana), celer řapíkatý (Apium graveolens var. dulce), fenykl sladký (Foeniculum vulgare var. arizonicum), povijnice batátová (Ipomoea batatas), černá ředkev (Raphanus sativus var niger). Na konci degustace byl vyplněn respondenty dotazník, který byl později vyhodnocen. Za nejvíce netradiční zeleninu byla zvolena mochyně peruánská.
Podnikatelský plán v oblasti gastronomie
Kraus, Martin
Předmětem bakalářské práce "Podnikatelský plán v oblasti gastronomie" je sestavení podnikatelského plánu pro nově vznikající podnik zaměřený na poskytování služeb v oblasti gastronomie. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se podnikání a jednotlivé části podnikatelského plánu. V praktické části jsou využity popsané principy a navržen konkrétní podnikatelský plán pro začínající firmu.
Návrh stratégie pre zvýšenie návštevnosti reštaurácie
Kubík, Nikolaj
Účelem této bakalářské práce je vyhotovení návrhu strategie pro restauraci s názvem E-50, díky které by došlo ku zvýšení její návštěvnosti. Prostřednictvím analýz vnějšího a vnitřního prostředí byla vypracována SWOT analýza. Na základě výsledků došlo k navržení několika strategií vhodných pro zlepšení pozice restaurace na trhu.
Vyhodnocení kvality pivních restauračních zařízení v Brně
Říha, Radek
Práce se zabývá vyhodnocením kvality poskytovaných služeb pivních restauračních zařízení v Brně. Předmětem zkoumání bylo devět vybraných pivních restaurací v Brně. U vybraných podniků byla provedena finanční analýza za účelem zjištění finanční situace. Primární výzkum proběhl formou dotazníkového šetření. Získaná data byla vyhodnocena pomocí kvantitativních metod. Dále byly ze získaných dat pomocí shlukové analýzy vytvořeny čtyři segmenty zákazníků. Součástí vyhodnocení bylo prokázání platnosti několika hypotéz. Ze získaných informací byla vyhodnocena kvalita služeb a formulovaná doporučení vybraným restauračním zařízením v Brně.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 212 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.