Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Emise rtuti v energetickém průmyslu
Hlavinková, Valérie ; Klimeš, Lubomír (oponent) ; Charvát, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá emisemi rtuti v energetickém průmyslu. Jsou zde popsány jejich hlavní zdroje a charakterizováno chování rtuti při spalování. Legislativní opatření stanovují omezení emisí rtuti, které znečišťují životní prostředí a ohrožují zdraví člověka. Aplikací účinných metod lze tyto emise snížit.
Ekologické aspekty paroplynové teplárny Červený Mlýn
Šilar, Martin ; Kulichová, Lucie (oponent) ; Matoušek, Antonín (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá environmentálními aspekty paroplynové teplárny Červený mlýn. Úvodní část práce pojednává o současné výrobní technologii a energetické bilanci provozu. V následující kapitole je paroplynová teplárna prozkoumána z pohledu produkce emisí se zaměřením na znečišťující emise do ovzduší. V této části práce je také vypočteno produkované množství emisí TZL, SO2 a CO2 podle platné české legislativy. Dále je provedeno srovnání současné výrobní technologie s nejlepší dostupnou technologií v souladu s aktuální směrnicí 2008/1/EC Evropského parlamentu a Rady Evropské unie o integrované prevenci a omezování znečištění. Závěrečná kapitola se věnuje inovačním technologiím ke snížení nejproblémovějších emisí do ovzduší (NOx), které by mohly být na elektrárenském provozu Červený mlýn eventuálně instalovány.
Emise rtuti v energetickém průmyslu
Hlavinková, Valérie ; Klimeš, Lubomír (oponent) ; Charvát, Pavel (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá emisemi rtuti v energetickém průmyslu. Jsou zde popsány jejich hlavní zdroje a charakterizováno chování rtuti při spalování. Legislativní opatření stanovují omezení emisí rtuti, které znečišťují životní prostředí a ohrožují zdraví člověka. Aplikací účinných metod lze tyto emise snížit.
Ekologické aspekty paroplynové teplárny Červený Mlýn
Šilar, Martin ; Kulichová, Lucie (oponent) ; Matoušek, Antonín (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá environmentálními aspekty paroplynové teplárny Červený mlýn. Úvodní část práce pojednává o současné výrobní technologii a energetické bilanci provozu. V následující kapitole je paroplynová teplárna prozkoumána z pohledu produkce emisí se zaměřením na znečišťující emise do ovzduší. V této části práce je také vypočteno produkované množství emisí TZL, SO2 a CO2 podle platné české legislativy. Dále je provedeno srovnání současné výrobní technologie s nejlepší dostupnou technologií v souladu s aktuální směrnicí 2008/1/EC Evropského parlamentu a Rady Evropské unie o integrované prevenci a omezování znečištění. Závěrečná kapitola se věnuje inovačním technologiím ke snížení nejproblémovějších emisí do ovzduší (NOx), které by mohly být na elektrárenském provozu Červený mlýn eventuálně instalovány.
Komplexní zhodnocení BAT technik ve vybraném provozu s chovem prasat a zhodnocení jejich ekonomických dopadů.
HADÁČEK, Aleš
Tato práce se zabývám komplexním zhodnocením BAT technik v provozovně výkrmu prasat Lety a zhodnocením jejich ekonomických dopadů. Chov prasat stejně tak jako chov jiných hospodářských zvířat je producentem různorodých odpadů. Tyto odpady negativně ovlivňují životný prostředí, pokud s nimi není správně nakládáno. V práci je největší pozornost věnována emisím amoniaku produkovaným chovem prasat a jejich snížení. K snížení emisí amoniaku a i ostatních plynných odpadů pomáhají BAT techniky popsané v referenčním dokumentu BREF. První část je věnována seznámení s BAT technikami pro chov prasat v referenčním dokumentem BREF a produkovanými odpady související s chovem prasat. V druhé části jsou popsány používané techniky ve sledovaném provozu s chovem výkrmových prasat a jejich zhodnocení vztažené k referenčnímu dokumentu BREF. Třetí část je zaměřena na zhodnocení ekonomického dopadu používaných BAT technik na sledovaný provoz. K zhodnocení ekonomického dopadu slouží vynaložené náklady na používané BAT techniky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.