Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Trendy v oblasti drůbežích produktů
Půčková, Dominika
Tato práce se zabývala trendy v oblasti drůbežích produktů. Trendem v oblasti chovu drůbeže je obohacování krmných směsí drůbeže za účelem vyšší výtěžnosti a jakosti masa. Dalším trendem je potřeba vyšlechtit nová plemena drůbeže odolná vůči teplu a pomalu rostoucí plemena. Průlomem inovativních technologií je studená plazma, která je účinná při dekontaminaci drůbežího masa a magnetický senzor, napodobující svou funkcí lidský zub. Se zvyšujícím se výskytem vad masa byl vyvinut zobrazovací systém na jejich detekci. Trendem je využití enzymů a xantanové gumy na vznik produktů s modifikovanou texturou. Dalším trendem je zvyšování nutriční hodnoty s využitím 3D tisku. V gastronomické oblasti je trendem příprava drůbeže metodou sous-vide. V oblasti odpadů a drůbežích produktů je novinkou získávání keratinu z peří nebo opětovné využití drůbeží podestýlky různými technologiemi. Oblíbené jsou rostlinné alternativy drůbežího masa, funkčnost jejich složek a přídatných látek. V závěrečné části bylo zhodnoceno vnímání konvenčního masa, „kultivovaného masa“ a rostlinných alternativ spotřebiteli.
Trends and Patterns of Meat Consumption in The European Union
Teiml, Matěj ; Pleticha, Petr (vedoucí práce) ; Ehrenbergerová, Dominika (oponent)
Cílem této práce je prozkoumat spotřebu masa v Evropské Unii a pokusit se zmapovat její vzorce a trendy. Využijeme strukturu panelových dat a použijeme vlastní panelový data set, k řádnému ověření a kvantifikaci vztahu makroekonomických a pro jednotlivé země specifických proměnných s roční spotřebou masa na obyvatele. Zkoumali jsme spotřebu masa v členských zemích Evropské unie pro rok 2018, přičemž jsme využili data v letech 2000 až 2018. Všechna data v naší práci jsou roční a agregovaná na úrovni jednotlivých členských zemí Evropské unie. K dosažení statisticky významných výsledků jsme použili standartní nástroje pro panelovou analýzu, rozpoznali a odhadli jsme důležité klíčové faktory ovlivňující spotřebu masa v Evropské Unii
Trends and Patterns of Meat Consumption in The European Union
Teiml, Matěj ; Pleticha, Petr (vedoucí práce) ; Ehrenbergerová, Dominika (oponent)
Cílem této práce je prozkoumat spotřebu masa v Evropské Unii a pokusit se zmapovat její vzorce a trendy. Využijeme strukturu panelových dat a použijeme vlastní panelový data set k řádnému ověření a kvantifikaci vztahu makroekonomických, mikroekonomických a pro jednotlivé země specifických proměnných s roční spotřebou masa na obyvatele. Zkoumali jsme spotřebu masa v členských zemích Evropské unie pro rok 2018, přičemž jsme využili data z let 2000 až 2018. Všechna data v naší práci jsou roční a agregovaná na úrovni jednotlivých členských zemí Evropské unie. K dosažení statisticky významných výsledků jsme použili standartní nástroje pro panelovou analýzu, dospěli jsme k závěru, že individuální sklon ke konzumaci masa se mezi zeměmi Evropské unie liší a našli jsme důkazy naznačující, že urbanizace a míra zapojení pracovní síly významně ovlivňují spotřebu masa.
Nalezení tržní hodnoty Drůbežářského závodu Klatovy, a.s. k 1. lednu 2014
Novák, Michal ; Heřman, Jan (vedoucí práce) ; Kislingerová, Eva (oponent)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Drůbežářský závod Klatovy, a.s., který sídlí v Klatovech a velikostí se řadí mezi největší zpracovatele českého drůbežího masa v České republice. Cílem diplomové práce je prostřednictvím komplexního řešení, tj. podchycení a vyhodnocení hlavních atributů, které podstatným způsobem ovlivňují, či by mohly ovlivnit tržní hodnotu podniku k 1. lednu 2014, jež z definice Mezinárodních oceňovacích standardů vychází jako odhad. Nalezená hodnota bude odrážet vliv vstupu strategického partnera. Účel ocenění, které bude nezávisle provedeno dvěma přístupy -- metodou DCF APV a metodou kapitalizovaných čistých výnosů při propočtu výnosové hodnoty paušální metodou, která spočívá přímo ve zjištění hodnoty pro vlastníky. Výsledná hodnota je následně stanovena v intervalu hodnot jedné tržní kmenové akcie k datu ocenění. Diplomová práce pro lepší orientaci čtenáře v textu se strukturuje do sedmi kapitol, které zahrnují základní profil podniku, strategickou analýzu, finanční analýzu, generátory hodnoty, sestavení finančního plánu, ocenění a posléze kompletní souhrnné ocenění spolu s analýzou citlivosti na změnu nákladů kapitálu. Uvedené tematické celky se dále člení na podkapitoly. Napříč textem jsou využívány mimo jiné pokročilé statistické metody spolu se statistickým programem R, které mají posloužit k úspěšnému naplnění vytčeného cíle.
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - drůbeží maso
DRAHOŠOVÁ, Zuzana
Nejprve se tato práce zabývá teorií cen, cenotvorbou, cenovými pojmy, elasticitou poptávky a nakonec ekonomikou chovu drůbeže. Na ni navazuje metodika, která zahrnuje vzorce a postupy použité ke splnění cíle. Nejdůležitější je praktická část, která zachycuje vývoj spotřeby masa a také vývoj zahraničního obchodu. Analyzuje a hodnotí cenový vývoj jatečných kuřat I. třídy jakosti a krmných směsí pro kuřata pomocí řetězových a bazických indexů. Dále zjišťuje přítomnost sezónního kolísání a na základě spektrální analýzy predikuje budoucí vývoj cen jatečných kuřat. Také obsahuje korelační analýzu mezi cenami krmných směsí a cenami jatečných kuřat. Poslední kapitola se zabývá ovlivněním hospodářského výsledku zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen jatečných kuřat.
Hodnocení obliby drůbežího masa a drůběžích masných výrobků u vybraných skupin obyvatelstva
LIŠKOVÁ, Blanka
Tato diplomová práce se zabývá problematikou drůbežího masa a drůbežích masných výrobků. V úvodní části je nastíněna spotřeba masa v rozvinutých a rozvojových zemích a vlastní cíl práce. Druhá kapitola se zabývá historií zpracování masa a masných výrobků, vývojem spotřeby drůbežího masa u nás i ve světě. Je popsáno složení drůbežího masa a jeho základní složky. Třetí kapitola je věnována druhům drůbeže, krátce popsán výkrm a výroba masných výrobků, masná výroba a bezpečnost potravin. Praktická část diplomové práce se zabývá postojem spotřebitele k drůbežímu masu a drůbežím masným výrobkům dotazníkovou formou. Výzkum dotazníkovou metodou byl rozdělen na etapy: - příprava a návrh dotazníku - zveřejnění - zpracování - vyhodnocení dotazníků V závěru práce je provedeno zhodnocení významu drůbežího masa, jeho perspektiva ve výživě lidí do budoucna.
Drůbeží masné výrobky, technologie výroby, trh
KOLÁŘ, Petr
Tato diplomová práce se zabývá problematikou drůbežího masa a drůbežích masných výrobků. V úvodní části je vysvětlena definice masa, zdroje masa, užitkové typy drůbeže a vlastní cíl diplomové práce. Druhá kapitola je věnována technologickým postupům zpracování drůbeže včetně veterinárního a hygienického dozoru. Rovněž jsou zde uvedeny výrobní podniky, které se zabývají zpracováním drůbeže. Třetí a čtvrtá kapitola se zabývá obecnými vlastnostmi a jakostí drůbežího masa. V následujících kapitolách je nastíněna problematika týkající složení, produkce a spotřeby tohoto druhu masa. V poslední teoretické kapitole je potom zpracována výroba drůbežích masných výrobků a přehled platné legislativy, které se vztahují k těmto výrobkům. Praktická část se zaměřuje na postoj spotřebitele k drůbežímu masu a drůbežím masným výrobkům dotazníkovou formou. K výsledným grafům je vedena následná diskuse a vyhodnocení. Z této části je vypracována diskuse k jednotlivým grafům a část závěru diplomové práce.
Vybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerů
DUPAL, Jan
Drůbeží maso hraje významnou roli ve výživě člověka. Je velmi oblíbené z důvodu relativně nízké ceny i z nutričního hlediska (vysoký podíl bílkovin, nízký podíl tuku), ale i pro snadnou kulinární úpravu. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zaměřenou na intenzitu růstu, jatečnou užitkovost a kvalitu masa kuřecích brojlerů, na vnější a vnitřní faktory, které je ovlivňují, tj. genotyp, pohlaví, výživa a krmení, systém ustájení a mikroklimatické podmínky. V závěru práce je vytvořen souhrn činitelů, které významně ovlivňují produkci kuřecího masa a je zpracován přehled komerčních hybridů chovaných v České republice.
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - drůbežího masa.
STROUHALOVÁ, Simona
Tato bakalářská práce se zabývá drůbežím masem, vývojem jeho cen a vlivy, které na ně působí. Teoretická část pojednává o významnosti masa pro lidský organismus a spotřebě masa. V metodice práce jsou podrobně rozebrány vzorečky a statistické metody, které jsme použili v praktické části. Závěr práce se potom zabývá konečnou cenou drůbežího masa a faktory, které ovlivňují její výši. Drůbeží maso splňuje nejvýznamnější požadavek spotřebitelů - vysoká kvalita za nízkou cenu. Nicméně v posledních letech cena drůbežího masa neustále roste. Důvody jsou blíže rozebrány v části praktické.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.