Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 133 záznamů.  začátekpředchozí124 - 133  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Srovnání výrob těstovin v Evropě a v Asii
Píšťková, Magdalena ; Vránová, Dana (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Práce pojednává o rozdílech ve výrobě evropských a asijských nudlí. Úvodní část je věnována pšenici jako základní surovině pro výrobu těstovin. Je zde popsána stavba a chemické složení zrna, podmínky pěstování pšenice i pšenice tvrdá Triticum durum. Následující kapitola je věnována nejdůležitějšímu pšeničnému produktu - pšeničné mouce. Zachycuje výrobu a skladování mouky, vady a druhy mouky. Není opomenuta ani semolina - mouka z Triticum durum. Podrobněji je zde popsána klasifikace těstovin, technologie výroby těstovin v Evropě a Asii. Dále práce pojednává o základních surovinách při výrobě těstovin a nudlí, aditivních látkách přidávaných za účelem dosažení lepších nutričních hodnot, lepší barvy a chuti výrobku. V závěru jsou shrnuty rozdíly mezi základními surovinami pro výrobu, stejně jako mezi surovinami přidanými za různými účely. Nastíněny jsou i rozdíly v technologických postupech výroby.
Základní aspekty konzervace kukuřice silážováním
BRABENEC, Petr
Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál výroby kukuřičných siláží jako nejčastěji zastoupeného objemného krmiva pro skot. Úvodní část práce se zaměřuje na obecné informace o kukuřici, na původ kukuřice, význam kukuřice a popis rostliny. Další část se zabývá procesem silážování se zaměřením na mikroorganismy a proces fermentace. V práci jsou také rozepsány tyto organismy jak pozitivně ovlivňující proces fermentace tak organismy mající negativní dopad na průběh fermentace s možným využitím různých aditivních doplňků. Zajímavou kapitolou je zhodnocení pěstovaných hybridů, jejich výhody a nevýhody se zaměřením na kvalitativní a kvantitativní hodnoty. Jednou z nejdůležitějších částí práce je technologický popis výroby kukuřičné siláže. V této části práce jsou uvedené jednotlivé úseky postupu technologického zpracování hmoty, různé metody zpracování rostliny do siláží a některá doporučení, která by se měla dodržovat. V této rešerši byly použity informace získané z publikací českých i zahraničních autorů a snažil jsem se zpracovat celou problematiku týkající se tématu.
Porovnání fenolických profilů ovocných a révových vín
Michlovský, Ondřej
Tato diplomová práce se zabývá fenolickými profily ovocných a révových vín. V literární části jsou popsány fenolické látky, vybrané druhy ovoce, technologie výroby vín, nemoci a vady vín, typy a druhy vín a jejich marketing. V praktické části bylo vyrobeno čtrnáct druhů vín, z nichž každé bylo laboratorně a senzoricky hodnoceno.
Vliv systému HACCP na kvalitu masných výrobků
KOCINOVÁ, Marie
V této diplomové práci byla provedena podrobná analýza celého systému HACCP ve firmě Libor Novák výroba masa, uzenin a specialit. Systém HACCP v uvedené firmě byl porovnán s dostupnými literárními poznatky a byly navrženy některé změny systému v počtu kontrolních kritických bodů a v systému prováděné kontroly. Byly navrženy nové výrobní diagramy dvou vybraných skupin výrobků (uzená masa, uzená masa z komína a vařená výroba). U obou výrob byla provedena nová analýza nebezpečí a nově stanoveny kontrolní kritické body a kontrolní body. U nově navržených kontrolních bodů byly stanoveny i možné změny vzniku nebezpečí a z toho plynoucí monitoring a nápravná opatření. Protože se systém HACCP ve firmě za posledních 10 let dobře vyvíjel a stabilizoval, bylo navrženo snížení počtu kontrolních kritických bodů. Systém HACCP probíhá neustálým vývojem a je nutno je neustále přizpůsobovat výrobním a pracovním postupům. Proto tyto nově navržené změny mohou platit jen do té doby, dokud se nezmění cokoli v technologiích výroby.
Intenzifikace produkce bioplynu: Technicko ekonomický návrh na zpracování travní biomasy z modelového území - pro výpočet ekonomiky bioplynové stanice na trávu
ENKI, o.p.s., Třeboň ; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta technologie ochrany prostředí, Ústav technologie vody a prostředí, Praha ; Kajan, Miroslav
Technicko-ekonomická analýza jednotlivých technologických operací pro využití rostlinné biomasy z trvalých travních porostů k výrobě bioplynu rozdělených do tří kategorií: sběr biomasy, konzervace a uskladnění biomasy, uskladnění a aplikace nefermentovaných zbytků.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 133 záznamů.   začátekpředchozí124 - 133  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.