Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kulturní produkt v cestovním ruchu v Hořicích
Chmatilová, Jana ; Tyslová, Irena (vedoucí práce) ; Dianová, Markéta (oponent)
Cílem práce je ukázat propojení mezi cestovním ruchem a kulturou a zároveň upozornit na jejich přínos v ekonomické a sociální sféře. Dalším cílem je potvrdit nebo vyvrátit dvě následující hypotézy. Hypotéza č.1 - Kulturní produkt je hlavní motivující složkou k účasti v cestovním ruchu. Hypotéza č.2 - Kulturní produkt rozvíjí potenciál cestovního ruchu. Cíle a hypotézy byly dokazovány výzkumy odborných organizací, statistickými údaji, odbornou literaturou, strategickými dokumenty, internetovými zdroji a konzultacemi s odborníky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Praktická část se zaměřuje na kulturní produkt v cestovním ruchu v Hořicích, kde je zmapována situace kulturního cestovního ruchu ve městě. Hypotézy byly potvrzeny díky praktickému příkladu kulturního produktu v Hořicích a díky poznatkům z odborných výzkumů, literatury a statistik.
Kulturní dědictví a kulturní infrastruktura v Hořicích v Podkrkonoší
Chmatilová, Jana ; Heřmanová, Eva (vedoucí práce) ; Malcová, Zuzana (oponent)
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala kulturním dědictvím a kulturní infrastrukturou Hořic v Podkrkonoší. Práce má dvě hlavní části. V první části analyzuji význam pojmů lokální kultura, kulturní dědictví, kulturní potenciál, kulturní infrastruktura. V další části se zabývám změnami v kulturním dědictví a kulturní infrastruktuře po roce 1989. Druhá část je praktická, která analyzuje kulturní dědictví a kulturní infrastrukturu v Hořicích v Podkrkonoší z pohledu financování, managementu a marketingu. V závěru je zpracované dotazníkové šetření, které jsem provedla v Hořicích v roce 2010. Na základě provedených analýz a dotazníkového šetření jsou v závěru práce navrženy možná řešení, které mohou zlepšit stav kulturní infrastruktury a kulturního dědictví v Hořicích v Podkrkonoší.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.