Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Řízení jakosti v oblasti gastronomie
Groulíková, Petra ; Šimara, Jan (oponent) ; Bartes, František (vedoucí práce)
Předkládaná diplomová práce se zabývá hodnocením kvality služeb v oblasti gastronomie ve vybraných zařízeních ve městě Brně. V rámci práce je provedena analýza současného stavu v rámci podniků i odvětví. Na základě analýzy je vybrána metoda SERVQUAL pro hodnocení úrovně kvality ve stravovacích zařízeních. Po aplikaci této metody jsou vyjádřena doporučení a navrženy systémy řízení kvality pro podnik.
Rozvoj společnosti prostřednictvím franchisingu
Malá, Barbora ; Šimara, Jan (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
Diplomová práce pojednává o rozvoji společnosti IMJS s. r. o. pomocí franchisingu. Obsahem práce je definování teoretických východisek pojednávajících o fanchisingovém typu podnikání a jednotlivých analýzách. Následně je zpracována analýza současného stavu společnosti a strategické analýzy, vnitřního a vnějšího okolí podniku. V praktické části je poté, na základě daných analýz, vytvořen pilotní franchisingový koncept dané společnosti.
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Reigl, David ; Šimara, Jan (oponent) ; Fojtů, Kateřina (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá posouzením finanční situace společnosti Český Caparol s.r.o. v období let 2009 – 2013 za pomocí vybraných metod finanční analýzy. Zjištěné hodnoty ukazatelů následně slouží k posouzení finančního zdraví podniku. V poslední části práce budou navržena opatření, která povedou ke zlepšení ekonomického stavu podniku.
Akcionářská žaloba
Šimara, Jan ; Flídr, Jan (vedoucí práce) ; Josková, Lucie (oponent)
Akcionářská žaloba Abstrakt Tato diplomová práce se zabývá problematikou akcionářských a derivativních žalob. V neustále se měnícím prostředí práva obchodních korporací představují derivativní žaloby nástroj, kterým mohou menšinoví společníci provádět dohled nad jednáním členů řídících orgánu obchodních společností, jelikož je jim prostřednictvím derivativní žaloby umožněno vymáhat nároky, které vznikly společnosti v důsledku porušení povinností člena řídícího orgánu a kterou společnost sama vymáhat nemůže. Jádrem problému se ale ukázala být otázka korektního nastavení derivativních žalob v rámci korporátní správy. Zatímco jejich nepřítomnost nebo přílišná restrikce představuje riziko pro menšinové společníky a společnosti jako takové, naopak nedostačené nároky na možnost je využít dává za vznik prostředí, ve kterém se řídící členové orgánů kvůli obavám z potenciální derivativní žaloby nemohou patřičně realizovat a tím naplňovat cíl, za kterým jsou zřízeny veškeré obchodní společnosti, tj. ekonomický růst a generace zisku. Hypotéza práce se zabývá otázkou, zda česká variace na akcionářskou žalobu naplňuje parametry kvalitní úpravy derivativní žaloby, odpovídající poměrům právních systémů s vyvinutou a propracovanou systematikou korporátní správy. Pro ověření hypotézy je v první části práce přednesena obecná...
Rozvoj společnosti prostřednictvím franchisingu
Malá, Barbora ; Šimara, Jan (oponent) ; Chlebovský, Vít (vedoucí práce)
Diplomová práce pojednává o rozvoji společnosti IMJS s. r. o. pomocí franchisingu. Obsahem práce je definování teoretických východisek pojednávajících o fanchisingovém typu podnikání a jednotlivých analýzách. Následně je zpracována analýza současného stavu společnosti a strategické analýzy, vnitřního a vnějšího okolí podniku. V praktické části je poté, na základě daných analýz, vytvořen pilotní franchisingový koncept dané společnosti.
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Reigl, David ; Šimara, Jan (oponent) ; Fojtů, Kateřina (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá posouzením finanční situace společnosti Český Caparol s.r.o. v období let 2009 – 2013 za pomocí vybraných metod finanční analýzy. Zjištěné hodnoty ukazatelů následně slouží k posouzení finančního zdraví podniku. V poslední části práce budou navržena opatření, která povedou ke zlepšení ekonomického stavu podniku.
Řízení jakosti v oblasti gastronomie
Groulíková, Petra ; Šimara, Jan (oponent) ; Bartes, František (vedoucí práce)
Předkládaná diplomová práce se zabývá hodnocením kvality služeb v oblasti gastronomie ve vybraných zařízeních ve městě Brně. V rámci práce je provedena analýza současného stavu v rámci podniků i odvětví. Na základě analýzy je vybrána metoda SERVQUAL pro hodnocení úrovně kvality ve stravovacích zařízeních. Po aplikaci této metody jsou vyjádřena doporučení a navrženy systémy řízení kvality pro podnik.
Klíčové faktory výkonnosti podniků v masném průmyslu
Šimara, Jan
Šimara, J. Klíčové faktory výkonnosti podniků v masném průmyslu. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2014. Diplomová práce se zabývá identifikací klíčových faktorů výkonnosti podniků v masném průmyslu a následným návrhem doporučení pro zlepšení zjištěného stavu. Pro splnění hlavního cíle práce byla zvolena komparace dvou podniků a odvětví. Práce je dělena na dvě základní části. První částí je literární rešerše, která poskytuje teoretická východiska zvolené problematiky. Druhou částí je vlastní práce, kde jsou pomocí finanční analýzy, modelu EVA entity, citlivostní a korelační analýzy identifikovány a analyzovány klíčové faktory výkonnosti zvolených podniků a srovnávány s odvětvím. Tato část je zakončena diskusí a návrhem relevantních doporučení pro zvýšení výkonnosti a konkurenceschopnosti analyzovaných podniků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.