Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 21 záznamů.  začátekpředchozí12 - 21  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Faktory prosperity malého podniku
Prchal, Štěpán ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Bakalářská práce se soustředí na analýzu faktorů ovlivňujících prosperitu konkrétního malého podniku. Teoretická část se zabývá popisem jednotlivých přístupů a analýz v oblasti managementu, marketingu, řízení lidských zdrojů a finančního řízení. Praktická část představuje stanovené metody a postupy použité na konkrétní malý podnik, který se zabývá nákupem a prodejem rostlin na evropském trhu. Cílem bakalářské práce je analýza situace v konkrétním malém podniku a návrh opatření, jejichž zavedení by přispělo ke zvýšení jeho prosperity v krátkodobém i dlouhodobém časovém horizontu.
Podnikatelský plán
Maňurová, Marcela ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu společnosti, zaměřující se na organizaci dětských narozeninových oslav, společenských událostí a firemních večírku, na jehož základě bude posouzena realizovatelnost a ekonomická výhodnost daného podnikatelského záměru. Tematicky je práce rozdělena do dvou částí. První část zahrnuje teoretická východiska, definici podnikatelské plánu, popis struktury a zásad pro zpracování, jehož konkrétní podoba se nachází v navazující praktické části. Obsahuje stručné představení společnosti, vymezení mise, vize a hlavních cílů, popis podnikatelské příležitosti, celkového i cílového trhu včetně analýzy konkurence a marketingové strategie. Veškeré předchozí body shrnuje číselné vyjádření finančního plánu ve třech variantách vývoje, jehož podstatou je objektivní zhodnocení finanční zátěže projektu. Na konci práce je uvedená SWOT analýza, potenciální rizika projektu s návrhy protiopatření eliminující jejich dopad. Celá práce je zakončena závěrem a zhodnocením realizace podnikatelského plánu.
Obchodní strategie malého podniku
Hourová, Tereza ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Diplomová práce se zabývá obchodní strategií středně velkého výrobního podniku působícího na trhu s potravinami. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy, představeny metody strategické analýzy a popsány základní přístupy k formulování strategie. Praktická část práce obsahuje strategickou analýzu konkrétního podniku, která byla vytvořena pomocí PEST analýzy, Porterova modelu pěti sil a analýzy hodnototvorného řetězce. Dále praktická část obsahuje návrhy varianty obchodní strategie, které byly určeny pomocí Ansoffovy matice, Porterova přístupu ke strategii a podle Strategických hodin Johnsona-Scholese. Poslední kapitola patří detailnějšímu rozpracování zvolené varianty strategie.
Start-up české firmy v americkém prostředí
Hudcová, Eliška ; Müllerová, Jana (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Předmětem mé bakalářské práce je start-up české firmy v americkém prostředí. Cílem práce je srovnání administrativních a právních mantinelů relevantních pro vznik firmy v českém a v americkém prostředí s důrazem na kritéria pro založení malé firmy v USA z pohledu cizince a vytvoření návodu pro založení malé firmy v USA. První část práce obsahuje základní teoretická východiska, získaná především z odborné literatury a druhá část se zaměřuje na založení konkrétní společnost v USA na základě podnikatelského plánu. Výstupem srovnávací analýzy tedy bude doporučení, zda a v jakém případě se vyplatí o založení firmy v USA vůbec uvažovat, jaký typ společnosti nejlépe vybrat, s jakými riziky a omezeními je nutno při podnikání v USA kalkulovat. V závěru práce jsou uvedena všechna důležitá zjištění, která vyplývají z částí předchozích.
Podnikatelský plán
Janovský, Viktor ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zpracování podnikatelského plánu, konkrétním cílem je vytvoření podnikatelského plánu určeného k založení restaurace ve městě Kolín, jejíž vizí je poskytování služeb v oblasti tradiční české gastronomie. Dalším cílem a součástí této práce je ověření životaschopnosti takového podniku. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první -- teoretické části je podrobně a přehledně popsána struktura podnikatelského plánu včetně specifik podnikání malých a středních firem. V druhé -- praktické části jsou již konkrétně teoretická východiska aplikována na založení restaurace. Velká pozornost je věnována finančnímu plánu a s tím související ověření, zda by takový podnik mohl dlouhodobě prosperovat.
Internetové podnikání na příkladu českého a ukrajinského e-shopu
Galkin, Rodion ; Müllerová, Jana (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Na základě vlastních praktických znalosti a zkušenosti v oblasti internetového obchodování analyzovat český a ukrajinský trh a napsat návod pro začínající podnikatele v oblasti nákupu a prodeje příslušenství pro mobilní telefony a tablety.
Podnikatelský plán
Bilek, Martin ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Předmětem mé diplomové práce je podnikatelský plán. Teoretická část práce se zabývá obecným pojetím podnikatelského plánu v jednotlivých jeho kapitolách. Každá z těchto kapitol se snaží shrnout a vyhodnotit teoretické metody, které je pro danou oblast možné aplikovat. V praktické části se zaměřuji na zpracování konkrétního podnikatelského plánu v oblasti cloud computingu pro malé a střední podniky.
Financování mikropodniků
Hladík, Miroslav ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Tématem diplomové práce je rozbor a porovnání možností financování nespecifických mikropodniků, kterých je na trhu naprostá většina. Vzhledem k faktu, že významná část těchto podniků není zcela inovativních nýbrž kopírují již existující běžný model, mohou se zpravidla spolehnout převážně na klasické typy financování ze strany finančních institucí. Alternativní formy jako jsou rizikový a rozvojový kapitál nebo private equity se totiž specializují převážně na jiné segmenty co do objemu investice a růstového potenciálu. Práce tak dává praktický přehled, nejen začínajícím mikropodnikatelům, o možnostech financování rozvoje jejich podnikání včetně ukázky na reálně zafinancovaném podniku a čeho se vyvarovat při úvěrovém jednání. Čtenář se tak dozví na jakém základě se dá financovat běžný mikropodnik a jaké má možnosti další alternativní podpory například ze strany státu.
Podnikání ve stomatologii ve Velké Británii na příkladu konkrétní stomatologické praxe
Antošová, Vlasta ; Habrmanová, Blanka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Diplomová práce se zabývá podnikáním ve stomatologii ve Velké Británii na příkladu nejmenované stomatologické praxe, která se v současné době skládá ze tří stomatologických středisek. Cílem práce je zmapovat a popsat charakteristiky provozu stomatologických ordinací ve Velké Británii. V první části jsou s pomocí dostupné literatury vymezená teoretická východiska pro podnikání s důrazem na specifika stomatologie a regionu Velké Británie. Na tuto část navazuje část praktická, ve které jsou tato východiska uvedena v praxi a popisují skutečný průběh činností a procesů ve střediscích od zahájení podnikatelské činnosti Dr. Jane Smith, až po jejich fungování v dnešní době. K zpracování práce byla použita interní data sítě stomatologických středisek, doplněná o informace získané od majitelky a manažera firmy.
Faktory konkurenceschopnosti malé firmy
Bouša, Petr ; Srpová, Jitka (vedoucí práce) ; Mísař, Jan (oponent)
Diplomová práce se soustředí na analýzu faktorů konkurenceshopnosti malé firmy v prostředí české a evropské ekonomiky. Teoretická část představuje možné typy přístupů a analýz v oblasti managementu, marketingu, personálního a finančního řízení. Praktická část demonstruje aplikaci teoretických poznatků na konkrétní firmě, mikropodniku, IMPORTO Drive s.r.o. zabývající se nákupem a prodejem nových vozidel v EU. Cílem práce je navrhnout vhodná opatření zajišťující dlouhodobý rozvoj analyzované společnosti s ohledem na naplnění její vize. Přínosem práce by také mohla být inspirace pro budoucí podnikatele.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 21 záznamů.   začátekpředchozí12 - 21  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.