Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Fermentace kuchyňských odpadů
Dlabaja, Tomáš ; Jícha, Jaroslav (oponent) ; Boráň, Jaroslav (vedoucí práce)
Významnou komoditou odpadů jsou biologicky rozložitelné odpady, mezi které patří také organický odpad z kuchyní a stravoven. Práce hodnotí produkci odpadů na území ČR v porovnání s dalšími evropskými zeměmi. Provádí legislativní rešerši v oblasti nakládání s biodegradabilními odpady a analyzuje současný vývoj, který směřuje od prosté likvidace odpadů k jeho materiálovému a energetickému využití. Nová legislativa zavedla přísnější požadavky na zpracování rizikových bioodpadů včetně kuchyňských odpadů. V rámci zmíněných okolností je analyzován přínos nejvhodnějších metod k jeho využívání. Součástí práce je laboratorní experiment k ověření teoretických předpokladů využití kuchyňského odpadu při anaerobní fermentaci a kalkulace hospodárnosti skutečného provozu bioplynové stanice.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.