Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 55 záznamů.  začátekpředchozí52 - 55  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Správná výrobní a hygienická praxe při zpracování sladkovodních ryb.
SMOLA, Jiří
HACCP a správná výrobní praxe jsou nástroje k zabezpečení potravní bezpečnosti. Technologický postup při zpracování ryb začíná příjmem živých ryb a končí skladováním a expedicí rybích výrobků. Skladování je operace, při které může dojit k ohrožení zdraví spotřebitele. Při nesprávném udržování teploty dochází k pomnožení mikroorganizmů. Skladování probíhá při teplotě 0 {--} 2 °C, která zastaví růst mikroorganizmů. V praxi byl sledován rozdíl průběhu teplot během hodin a dní. Během sledování byla průměrná teplota v 10 hodin dopoledne 2,33 {$\pm$} 1,25°C a průměrná teplota v 10 hodin večer byla 2,11 {$\pm$} 1,19°C. Průměrná teplota během sledování byla 2,10 {$\pm$} 1,03°C. Maximální teplota byla sledována v dopoledních hodinách. Ke zvýšení teploty docházelo při uskladňování nových výrobků. Toto krátkodobé zvýšení může mít vliv na kvalitu výrobků.
Analýza bezpečnosti potravin na trhu v České republice
Vidrnová, Kateřina ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Chvojková, Helena (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá bezpečností potravin na trhu v České republice. Cílem práce je provedení analýzy zajištění bezpečnosti potravin na českém trhu z pohledu legislativy i spotřebitelů, identifikování základních problémů a navržení řešení do budoucna. V teoretické části přibližuje legislativní zajištění této oblasti a významné instituce, nebezpečí hrozící spotřebiteli, zajištění ochrany spotřebitelů a podobně. Praktická část se soustředí na analýzu situace na trhu potravin v České republice na základě dotazníkového i vlastního šetření. Všechny získané poznatky jsou shrnuty a zhodnoceny v závěru práce, včetně návrhů na zlepšení.
Actual problems of metrology
Breyl, Martin ; Veber, Jaromír (vedoucí práce) ; Chvojková, Helena (oponent)
Popsat aktuální problémy zkušebnictví a ozřejmit systém bezpečnosti potravin, úřední kontrolu a činnost zkušebních laboratoří.
Bezpečnost potravin v obchodních řetězcích
Feix, Michal ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Kořánová, Helena (oponent)
Teoretická část se zabývá principy bezpečnosti potravin. Jeden z principů je doplněn podkapitolou o systému RASFF a vlivu technologií na bezpečnost potravin. Popsány jsou legislativní požadavky a nejvýznamnější systémy k zajištění bezpečnosti potravin. Přiblíženy jsou systémy HACCP, IFS a BRC. Praktická část je věnována analýze systému zajištění bezpečnosti potravin ve vybraném obchodním řetězci. Je popsán výchozí stav, vypracován návrh funkčního systému a připojeny návrhy jeho možného dalšího zjednodušení.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 55 záznamů.   začátekpředchozí52 - 55  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.