Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 806 záznamů.  začátekpředchozí447 - 456dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Porovnání vybraných masných výrobků se zlepšenou recepturou
Zedníčková, Martina
Diplomová práce Porovnání vybraných masných výrobků se zlepšenou recepturou je zaměřena především na paštiky. Teoretická část práce je nejprve věnována obecným věcem, jako je rozdělení masných výrobků dle vyhlášky, či spotřeba masa v České republice. Dále je popsána technologie výroby játrových paštik a složení masných výrobků. Poslední část teorie je zaměřena na hodnocení kvality masných výrobků, tedy na posuzování masných výrobků se zlepšenou recepturou, na metody stanovení základních složek masných výrobků a také na hodnocení jejich barvy. Jsou popsány také metody senzorické analýzy potravin. Praktická část hodnotí jakost paštik ve třech úrovních. V první je zkoumán vliv výměny koření na kvalitu konečného výrobku. Ve druhé je sledován vliv přídavku rostlinných surovin do paštiky. Jako poslední úrovní je sledování vlivu obalu na kvalitu paštiky. Pro hodnocení jakosti paštik je využito metod senzorické, chemické, fyzikální a mikrobiologické analýzy.
Dynamika změn kvality čokoládových cukrovinek v průběhu skladování
Rumíšková, Veronika
Diplomová práce se zabývá výrobou čokolády a čokoládových cukrovinek a vlivy působícími na jejich kvalitu a skladovatelnost. Popisuje základní suroviny na výrobu čokolády, dále zpracování kakaových bobů a výrobu kakaového másla. Jsou zde popsány jednotlivé technologické kroky od míchání surovin, válcování, konšování a dále temperaci čokoládové hmoty, až po formování, chlazení a balení čokoládových výrobků. Práce obsahuje i stručnou charakteristiku kakaovníku. Dále jsou zde popsány vady čokoládových výrobků a příčiny jejich vzniku. V rámci pokusu byl sledován vliv teploty skladování čokoládových výrobků na změny jejich texturních vlastností, barvy a senzorických vlastností. Výsledky byly vyhodnoceny s ohledem na technologii výroby a složení čokoládových výrobků.
Vyhodnocení výroby vánočních stromků u společnosti Nýdrle
Roleček, Martin
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby vánočních stromků a jejich produkcí na plantážích společnosti Nýdrle. V práci jsou popsané druhy dřevin vhodné pro výrobu vánočních stromků a přírodní podmínky, ve kterých se plantáže nacházejí. Dále jsou popsány činnosti při výrobě vánočních stromků, jako je založení plantáže, popsaný sadební materiál pro založení plantáže, výchovné zásahy na plantáži pro vytvoření kvalitních vánočních stromků a jejich těžba. Diplomová práce obsahuje zhodnocení kvality a zdravotního stavu u šesti dřevin na devíti zkusných plochách. V diplomové práci je uveden orientační průzkum trhu a následné zhodnocení prodeje společnosti Nýdrle za rok 2014. U zhodnocení jednotlivých plantáží a dřevin jsou uvedené nedostatky, a také návrhy na jejich odstranění. Z výsledků jsou patrné rozdíly v kvalitě u jednotlivých dřevin. Nejlepších výsledků v kvalitě dosáhla jedle obrovská.
Návrh nábytkového objektu pro konkrétního výrobce
Fajkusová, Klára
Tato diplomová práce se zabývá problematikou veřejného prostoru a v něm figurujících prvků městského mobiliáře. Cílem práce je pro potřeby předního českého výrobce městského mobiliáře mmcité1 a.s. navrhnout specifický prvek, stojan na kolo. Návrh vychází z pevné teoretické základny a zohledňuje požadavky a možnosti výrobce. Východiska návrhu jsou podložena zevrubnou rešerší stávajících výrobků daného zaměření na trhu a studiem technologických možností zpracování vybraných materiálů. Práce zaznamenává myšlenkový vývoj návrhu, jeho směry a jeho vyústění. Práce je zakončena tvorbou výrobní dokumentace a započetím výroby prototypu výrobku, který odhalí slabiny návrhu a otevře prostor pro jeho zdokonalení.
Analýza sběru dat ve vybrané firmě
Jun, Jakub ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Martínez, Felipe (oponent)
Diplomová práce se zabývá procesem sběru dat ve vybrané společnosti. Cílem práce je popis a zmapování procesu sběru dat, analýza stávající situace a na základě dostupných zjištění navržení možných zlepšení do budoucna. První část práce je zaměřena na teoretickou základnu týkající se sběru dat. Přiblíženy jsou základy managementu kvality a normy ISO 9001:2015 v souvislosti se sběrem dat. Prostor je věnován pojmu proces a nástrojům pro jeho mapování. Představena je metoda FMEA, která je využita pro hodnocení stávající situace a nalezení míst, kterým je se třeba věnovat při zlepšeních do budoucna. Přiblíženy jsou také jednotlivé metody sběru dat. Druhá, praktická část práce představuje vybranou organizaci. Využitím několika nástrojů pro mapování procesů je popsán výrobní proces s jednotlivými místy sběru dat. Na základě výstupu z mapování je analyzována stávající situace s důrazem na nalezení rizikových míst procesu sběru dat. Na základě zjištěných skutečností jsou navrženy možné úpravy.
Zavedení nové výroby v konkrétním podniku
Wild, Jan ; Mejdrech, Vlastimil (vedoucí práce) ; Svobodová, Hana (oponent)
Cílem práce je zmapovat veškeré možné vybavení, které lze pořídit pro novou výrobu (výrobkovou řadu). Doporučit optimální vybavení pro zavedení výroby. Zmapovat kritické činnosti po zavedení výroby, které by mohly ohrožovat plynulost výrobní linky.
The organization of small businesses and production management in a market environment
Sidorov, Andrey ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Chebotar, Yury (oponent)
V první kapitole (úvod) odhalil význam, cíle, úkoly, objekt a předmět diplomové studie. V druhé kapitole se zabývá teoretickými základy malé obchodní organizace a řízení výroby na malém podniku, včetně podstatu a algoritmus pro vytvoření malé a střední podniky, organizace výrobního procesu v malém podnikání a funkce řídících pracovníků malých podniků. Ve třetí kapitole provádí hodnocení plánování a řízení výroby v malém podniku LLC "Avtokhimprom", a to je považováno charakteristika LLC "Avtokhimprom", taktické a strategické plánování v podniku, marketingové aktivity a provozní management LLC "Avtokhimprom" a personální management podniku. Jsou vyvíjeny doporučení na zlepšení řízení výroby LLC "Avtokhimprom", včetně změny systému plánování přes automation procesu rozpočtování pomocí programu "Rozpočtování", zlepšení marketingu prostřednictvím vývoje mobilních aplikací, webových stránek a organizace propagace v sociálních sítích. A také rozhodování, řízení výroby a možnosti inovačního rozvoje daného podniku, pomoc při pořízení nového výrobního zařízení.
Analysis of risks and their solutions in the production process
Daniš, Pavel ; Plášková, Alena (vedoucí práce) ; Mejdrech, Vlastimil (oponent)
Diplomová práce se věnuje analýze rizik a způsobům jejich řešení ve výrobním procesu. Její hlavním přinosem je zlepšení návrhu výrobního procesu vzduchotechnických systémů společnosti Lindab s. r. o. Práce podává komplexní přehled metody FMEA s jejími prvkami zaměřenými na zlepšování procesů, identifikuje rizika ve výrobě, jejich dopady, příčiny, úrovně významu, výskytu a odhalení. Dělí se na teoretickou a praktickou část. K předkládané práci byla využita zahraniční odborná literatura a poznatky z odborné praxe ve společnosti Lindab s. r. o. uskutečněné během studia na Vysoké škole ekonomické v Praze.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Veit, Jakub ; Suchánek,, Petr (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření jednotlivých stupňů projektové dokumentace – Dokumentace pro stavební povolení, Dokumentace pro provedení stavby a Studie z předmětu AG35. Předmětem projektu je novostavba průmyslové pekárny Herold v městské části Horní Heršpice na pozemku p. č. 1112 v katastrálním území Brno. Pekárna Herold má své sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity, další prodejní plochu a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Jedná se o návrh průmyslového objektu, který je rozvržen na 4 kubické hmoty. Ty hlavní tvoří výrobní hala se sklady a expedicí a na ni navazující administrativní část. K expediční části výrobní haly jsou připojeny dva menší objekty, se zázemím, sklady přepravek a podnikovou prodejnou. Konstrukční řešení administrativní části tvoří rastr 6x6 m, u výrobní haly 6x12 m, respektive 6x24 m. Součástí projektu je také řešení okolních ploch, zejména předprostoru výrobní haly, návrh areálových komunikací a napojení na veřejnou dopravní infrastrukturu. Princip návrhu spočívá v záměru umístit objekt na pozemek tak, aby byla zajištěna ekonomika stavby, logika a návaznost vnitřních komunikací, minimalizace zpevněných ploch před budovou a vhodná orientace vůči světovým stranám. Díky blízké okolní zástavbě je před objektem vytvořen veřejný prostor, který budovu zakrývá a tvoří vizuální a hlukovou bariéru. Veškerá areálová infrastruktura je směřovaná za objekt na jižní stranu. Stavba využívá mírně svažitého pozemku, kdy je u expediční části úroveň terénu -1,100 m, což vyhovuje nakládání zboží do vozidel. Smyslem a záměrem je vytvořit ucelenou a dobře fungující stavbu, jejíž provozy jsou vzájemně propojeny. Návaznost výrobních procesů byla jedním z nejdůležitějších prvků při návrhu této stavby.
Vinařství Lahofer Dobšice u Znojma
Musilová, Michaela ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Kalousek, Miloš (vedoucí práce)
Tématem bakalářské práce je návrh vinařského domu pro Vinařství Lahofer – Dobšice u Znojma. V rámci ateliérové práce předmětu AG33 byla již vypracována studie na dané téma, která je tímto projektem rozšířena o Dokumentaci pro stavební povolení a Dokumentaci pro provádění stavby. Dle zadání projektu byla řešena jak výrobní, tak veřejná část objektu – hlavní vstupní prostory s prezentací vinařství, také restaurace a ubytovací prostory pro návštěvníky. Části veřejná a výrobní jsou pak nepřímo propojeny prostory s administrativní funkcí. Navržená stavba se nachází v místě stávajících vinic. Objekt je tvořen dvěma hlavními křídly, které půdorysně kopírují základní kompoziční osy. Objekt je v severní části částečně zasazen do terénu, což může být výhodou při vytváření vhodného prostředí pro výrobu, zrání a skladování vína. Dvě hlavní části stavby - veřejná a výrobní - jsou architektonicky odlišeny především mírou prosvětlení a částečně použitými povrchovými materiály. Nejtransparentnější je tedy jižní fasáda, kde se nachází hlavní vstup pro návštěvníky. Střecha mění svoji výšku v závislosti na terénu, což podpoří dynamiku objektu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 806 záznamů.   začátekpředchozí447 - 456dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.