Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Assessment of coffee production and trade in Uganda
Bamwesigye, Dastan
Studie hodnotí účinky některých faktorů na produkci kávy a její export v Ugandě, zjišťuje ekonomické dopady liberalizace obchodu na odvětví produkce kávy v Ugandě. Zabývá se také rozdílnými vazbami v rozvoji obchodu kávou v regionu východní Afriky. Studie využívá regresní a korelační metody analýzy dat shromážděných z hodnotových řetězců, od regulačních orgánů a místních farmářů. Byla provedena analýza časových řad dat o produkci, exportu, světových cenách a domácí spotřeby získaných od Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) a Uganda Coffee Development Authority pomocí standardní metody nejmenších čtverců (OLS). Výsledky studie ukázaly, že produkce kávy a světové ceny mají kladný vliv na export kávy v Ugandě, nicméně byl zjištěn inverzní vztah mezi domácí spotřebou kávy a vývozem. Studie dále ukazuje, že export kávy, její domácí spotřeba a světové ceny mají pozitivní efekt na produkci kávy. Výsledky výzkumu ukazují, že existuje statisticky významný vztah mezi aktivitou lokálních producentů (farmářů) a vývojem produkce kávy v Ugandě (r= -0.038, p-value< 0.025 (=0.822)), vazby mezi producenty (Beta=-0.304, t=-2.253p<0.025 (=0.014)) a rozvoj produkce kávy (r= -0.222, p-value< 0.025 (=0.048)). Ze studie vyplývají praktická doporučení. Vláda Ugandy by měla naléhavě implementovat existující politiky související s produkcí a exportem kávy a zavést změny směřující ke zvýšení a zkvalitnění produkce a podporovat konkurenceschopnost na mezinárodních trzích s cílem maximalizace zisku.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.