Název:
Mikrobiologie tepelně ošetřeného mléka
Autoři:
Lidmilová, Jitka Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce řeší problematiku mikrobiologie mléka. Zabývá se mikroorganismy přítomnými v tepelně ošetřeném mléce. Je zaměřena na mikroorganismy, které způsobují kažení mléka, a na patogenní mikroorganismy. Část práce je věnována boji proti nežádoucím mikroorganismům. V rámci bakalářské práce byl proveden experiment, během kterého se stanovovaly vybrané skupiny mikroorganismů ve vzorcích mléka.The bachelor thesis solves matters of microbiology of milk. It follows up by microorganisms, which are in heat-treated milk too. The bachelor thesis describes microorganisms, which can cause spoiling of milk, and pathogenic microorganisms. The part of thesis focuses on fight against undesirable microorganisms. In the bachelor thesis is described an experiment, during which some species were determined in samples of milk.
Klíčová slova:
mikroorganismus; mléko; tepelné ošetření