Název:
Využití regionálních potraviny k podpoře pěstování místních plodin
Autoři:
Špačková, Vendula Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá projektem "Regionální potravina" v ČR. V teoretické části diplomové práce je popsáno zemědělství ČR, značení potravin a zemědělských produktů v ČR a značka Regionální potravina, její principy a cíle. Dále pak prospěšnost Regionální potraviny, její perspektivy a možnosti v ČR. V praktické části je vyhodnocen průzkum na základě písemných standardizovaných dotazníků. Na dotazník odpovědělo 388 respondentů.This thesis deals with the project "Regional food" in the Czech Republic. The theoretical part of the thesis is focused on the description of the Czech agriculture, labeling of food and agricultural products in the Czech Republic and on the trademark "Regional food" including its principles and objectives. On top of that there are also explained the benefits of using the trademark "Regional food", its future perspectives and further opportunities in the Czech republic. In the practical part there is the evaluation of the survey performed on the collection of information from the written standardized questionnaires. The questionnaire was answered by 388 respondents.
Klíčová slova:
dotazník; regionální potraviny; zemědělství; značení zboží