Název:
Porovnání požadavků na produkci masných výrobků v České republice a Ruské federaci
Autoři:
Chepaykin, Yaroslav Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2020
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V této práce se zabývám podobnostmi a rozdíly mezi zákony České republiky a Ruska v oblasti výroby, bezpečnosti a označování potravin. Cílem je také zjistit priority států v potravinářském průmyslu, zejména výrobu konzervovaného masa. Je popsána technologie výroby konzervovaného masa a souvisejících procesů. Relevance výzkumu v oblasti prodloužení trvanlivosti potravin roste v důsledku faktorů, jako je nárůst populace, pokles ekonomické aktivity států, jakož i pro efektivnější využití potravinových surovin. Světová ekonomická a politická nestabilita nutí státy akumulovat a zachovat dostupné zdroje. Analýza metod různých zemí a národů nám umožňuje určit nejoptimálnější vektor vývoje.In this work I deal with the similarities and differences between the laws of the Czech Republic and Russia in the field of food production, safety and labelling. The aim is also to find out the priorities of states in the food industry, especially the production of canned meat. The technology of canned meat production and related processes is described. The relevance of research into extending the shelf life of food is growing due to factors such as population growth, declining economic activity in countries, as well as the more efficient use of food raw materials. World economic and political instability forces states to accumulate and maintain available resources. Analysis of the methods of different countries and nations allows us to determine the most optimal vector of development.
Klíčová slova:
conservation; konzervace; labeling; legislation; legislativa; meat; metody konzervace; označení; Rusko; Russia