Název:
Návrh mediální strategie pro snížení plýtvaní potravinami
Autoři:
Měchura, Tomáš Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2022
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] MĚCHURA, T. Návrh mediální strategie pro snížení plýtvání potravinami, Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2022. Plýtvání potravinami je závažný celosvětový problém. Jídlem se plýtvá již od sa-motné výroby až po koncové spotřebitele. Z celkového plýtvání činí spotřebitelé téměř jednu třetinu. Pro celkové snížení potravinami je tedy nutné změnit i spotřebitelské chování. Navrhnutá vhodná mediální strategie by této změně mohla pomoci, a právě tímto problémem se práce zabývá. Pomocí kvantitativního a kvalitativního výzkumu jsou nalezeny vhodné mediální strategie pro generaci Y, které by vedly ke snížení plýtvání potravinami v jejich domácnostech.MĚCHURA, T. Proposal media strategy to reduce food waste, Diploma Thesis. Brno: Mendel University in Brno, 2022. Food waste is a serious global problem. Food is wasted right from production to the end consumer. Consumers account for almost one third of all waste. To re-duce food waste overall, it is therefore necessary to change consumer behaviour. An appropriate media strategy proposed could help this change, and it is this problem that the thesis addresses. Through quantitative and qualitative research, appropriate media strategies for Generation Y are found to reduce food waste in their households.
Klíčová slova:
consumer; food waste; generace Y; generation Y; media strategy; mediální strategie; plýtvání jídlem; social marketing; sociální marketing; spotřebitel